DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
ALTIN
2.490,46
BIST
9.513,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BU YIL 734.’SÜNÜ KUTLAYACAĞIMIZ ”ERTUĞRULGAZİYİ ANMA VE SÖĞÜT ŞENLİKLERİNE” TEKRAR KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; bu yıl 734.’sü gerçekleştirilecek olan ”Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri” hakkında yayımladığı mesajında; ”734 yıl önce bütün dünyaya hak, adalet, hoşgörü ve medeniyet tohumlarını atan Şanlı ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz” dedi.

Mesajında; bu yıl 734.’sü gerçekleştirilen Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı ”Şanlı ve Aziz tarihimizde büyük önem arz eden gerek kuruluş ve gerekse kurtuluşa tanıklık etmiş olan ve her karış toprağında Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Şeyh Edebalı ve nice Alperenlerin ayağının izi, gözünün feri ve alnının teri olan böylesine eşsiz bir diyarda yaşamanın anlamı bizler için çok büyük.” diyerek, şunları kaydetti:

Bizler, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak; Güzide memleketimizin her zerresine minnet ve şükran borçluyuz. Asırlardır milletimiz bu doğrultuda milli ve manevi duygularından ödün vermemiş, aramıza nifak tohumları ekmek isteyenleri bozguna uğratmayı başarmıştır. Bu yıl 734.’sünü kutlayacağımız Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde elbette bizlere bu cennet vatanı armağan eden Şanlı ecdadımıza rahmet ve minnet dileklerimizi iletirken, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütüne de lanet edeceğiz.

Her yıl ayrı bir önemle kutladığımız, Ertuğrul Gaziyi anma şenliklerinde yine tüm dünya insanları güzide ilçemiz Söğüt’e akın edecek. Kalpleri ve gönülleri fetheden bir anlayışın, birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mayasıyla yoğrulan bir milletin coşkusuna tüm dünya eşlik edecek. Farklılıklarımızı, kültürel çeşitliliğimizi zenginlik kabul eden, eşitliğe, adalete ve hoşgörüye dayanan bu idare düzeninin oluşturulmasında büyük katkıları olan Ertuğrul Gazi ve Şanlı Osmanlı İmparatorluğu yöneticilerinne rahmet ve minnet duygularını iletecekler.

Bugün bu köklü mirasın temsilcisi bir nesil olarak, geçmişimizi unutmadan, toplumsal barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, huzurun ve refahın artması için hep birlikte çalışıyoruz. Bizler bu muhteşem enerjiyi Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi; Muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmak için çaba sarfetmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 734.’sünü kutlayacağımız Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliklerinin tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi vesilesiyle, bizleri aziz miraslarıyla bahtiyar eden Ertuğrul neslini bugün bir kez daha minnetle yad ediyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyor, birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için Cenabı Allah’a niyazda bulunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.