DOLAR
32,5567
EURO
34,9001
ALTIN
2.432,83
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Belediye Başkanı Nihat Can, Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”2023 Türkiye’sinde bütün dünyanın parlayan yıldızı olmaya aday ülkemizde bugün; Çanakkale’de ve bütün yurt çapında kahramanlık destanı yazan ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz’’ dedi.

Mesajında; ‘’Her alanda yükselen Türkiye’mizin üzerinde oynanan kötü oyunlara rağmen, yine bir olacağız, diri olacağız ve Çanakkale Zaferinden almış olduğumuz güç ile yükselişimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Nihat Can, şunları kaydetti:

‘’Çanakkale Zaferi; tarihimiz açısındaki önemi kuşkusuz çok önemli. Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret, tebrik misali ve yüksek ruhunu gösteren Çanakkale Zaferi 104. yılında daha güçlü, daha büyük bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız. Çanakkale Zaferi, üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen hala önemini koruyan zaferin adı olmakla birlikte aynı zamanda İman dolu göğüsleriyle düşmana karşı en ön safta mücadele eden ve sabahtan Allah’ı arzu edip akşamına kavuşan Türk askerinin zaferidir. Bizler için bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, tarihimize altın harflerle yazılan savaşlardan sadece bir tanesidir. İşte Çanakkale Zaferi böyle büyük bir zaferdir ve burada cenk eden komutanlar, yiğitler öyle büyüktürler. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir, emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ ifadesinde de belirtildiği gibi; Milletimiz tarih boyunca sahip olduğu bu yüksek ruhu önce Çanakkale’de, sonra da Milli Mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize Vatan yapmıştır. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; çok anlamlı zaferin 104. yıl dönümünde, büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümünü kutluyorum.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.