DOLAR
32,5494
EURO
34,9004
ALTIN
2.427,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

2. ABDÜLHAMİD HAN CAMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÖRNEK ESER; 

BAŞKAN CAN:

SADECE CAMİ İNŞA ETMİYORUZ. BUNUNLA BİRLİKTE OTOPARK, MUHTARLIK KONAĞI, TAZİYE EVİ, DERNEK BİNALARI, KURAN KURSLARI İNŞA EDİYORUZ’’

 Bilecik Belediyesi tarafından 2023 Vizyon projeler arasında yer alan 2. Abdülhamid Han Camisi için çalışmalar başladı.

Ertuğrulgazi, Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallelerinin kesiştiği bir noktada gerçekleştirilecek olan ve içerisinde barındırdığı özelliklerle mahalle sakinlerimizin birçok yönden ihtiyacını giderecek cami için çalışmalar başladı.

Belediye Başkanı Nihat Can, yapılacak cami için vatandaşlarımızı bilgilendirme adına yaptığı açıklamada; Dedemiz 2. Abdulhamid Han adına yakışır bir eseri Bilecik’te gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Gerçekleştirilecek eser ile sadece cami inşa etmediklerini ve bununla birlikte otopark, muhtarlık konağı, taziye evi, dernek binaları, Kuran kursları inşa ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Nihat Can, şunları söyledi:

‘’Vizyon projelerimiz kapsamında hazırladığımız çalışma ile Ertuğrulgazi, Gazipaşa ve İsmetpaşa Mahallelerimizin birçok ihtiyacını bir eser çatısı altında karşılıyoruz. Camimiz 1000 kişilik kapasiteye sahip olup ayrıca 100 araçlık otoparka sahip olacak. İçerisinde 10 adet dernek binası ve 8 adet dükkanın bulunacağı eserde;Kız ve Erkek Kuran Kursu, Muhtarlık Binası ve Taziye Evi yer alacak. 450 metrekarelik markete sahip olacak eser; İlimizin plakasını temsilen 11 kubbe ve iki minareye sahip olacak. Peyzaj ve düzenlemelerle nadide bir eser olacak proje sadece bir cami çalışması değil, birçok yönüyle hizmet verecek bir eser olacak.’’ İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.