DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Balahatun Anaokulunda Yerli Malı Haftası

Bilecik Balahatun Anaokulunda Yerli Malı Haftası

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Balahatun Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Yerli Malı Haftası kutlamalarına katılarak, öğrencilerin sevincini paylaştı.

 

Türkiye’deki 7 bölgenin yöresel ürünleri ve kıyafetlerinin sergilendiği etkinlikte, minik, şiir okudu, zeybek oynadı, çeşitli gösteriler yaptı.

 

Kendi elleriyle hamur açan ve kestane pişiren öğrenciler, aileleri ve protokol üyeleri tarafından beğeniyle izlendi.

 

Bilecik Balahatun Anaokulu Gökkuşağı Konferans Salonu’nda düzenlenen, Yerli Malı Haftası programına; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, Balahatun Anaokulu Müdürü Sevim Çalışkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Protokol üyeleri ilk olarak anaokulu öğrencilerinin hazırladı Türkiye’deki 7 farklı bölgeye mahsus yöresel ürünlerini, kıyafetleri sergilendiği alanı gezdi. Balahatun Anaokulu Müdürü Sevim Çalışkan, gerçekleştirilen etkinlik hakkında verdiği bilgide ; ”Yerli Malı Herkes Bunu Tanıtmalı” projesinin e-twinning kapsamında bilgi ve proje paylaşımı şeklinde gelişen bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

”Yerli Malı tüketen, yerli malına değer veren ve ülkesinin değerlerine önem veren bireyler yetiştirmek, 24 farklı ildeki yöresel ürün ve tatları 24 farklı ildeki çocuklara tanıtmak amacı ile e-twinning projesine öğretmeniniz Öznur Yüceer koordinatörlüğünde tüm öğretmenlerimizle birlikte hazırladık. Bu projede gönüllü olan 24 ille iletişime geçildi. Her il kendi illerinde meşhur olan bir ürünü diğer okullarımıza gönderip ürünün tanıtılmasını sağladı. Biz Bilecik ili olarak Ayva Lokumumuzu projeye katılan illerimize gönderdik. Diğer illerde meşhur olan ürünlerini bize kargo ile gönderdi. Projeye katılan illerimiz Manisa, Çorum, Bursa, Muğla, Kütahya, Karaman, Giresun, Gaziantep, Rize, Isparta, Antalya, Adana, Kastamonu, Samsun, Kayseri, Erzincan, Konya, Ankara, Adıyaman, Bitlis, Afyonkarahisar. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Etkinlik; anaokulu öğrencilerinin şiir okuması, Zeybek oyun havasını oynamaları ve Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısını söylemesi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.