DOLAR
32,2984
EURO
35,1342
ALTIN
2.274,09
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C

Bilecik Atatürk Parkının Temeli Atıldı

Bilecik Atatürk Parkının Temeli Atıldı. Bilecik’te şehre nefes aldıracak projenin temeli atıldı. Projenin merkezine insan ve yeşil alındı.

Bilecik Belediyesi tarafından ‘’Bilecik Nefes Alacak’’ düşüncesiyle hazırlanan Atatürk Parkı’nın temeli atıldı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılışta konuşan Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi olarak güzel ve özel bir projenin temelini attıklarını kaydetti.

Bilecik Atatürk Parkının Temeli Atıldı

Bilecik Belediyesi olarak daha birçok önemli projelerinin olduğunu ifade eden Başkan Şahin, konuşmasında şunları söyledi:

‘’Bu bizim ilk büyük projemiz diyemeyeceğim daha da büyüğü olan alt yapı çalışmalarına başladık. O yer altında olduğu için görünmüyor ama asıl büyük projemiz odur. Alt yapısı olmayan bir şehirden bir an önce kurtulmamız lazım. Bir şehrin alt yapısının olması köyden şehre geçişin en büyük göstergesidir. Seçim öncesinde de dediğim gibi bize binadan çok özellikle çocuklarımızın rahat vakit geçirebilecekleri yerleri yapacağız demiştim. Bu da bizim çerçevede başlattığımız en önemli projelerimizden biri. Çünkü şehir merkezinde başka yerimiz yok. O yüzden burayı en yeşil biçimde değerlendirmemiz gerekiyordu. İsmini de Atatürk Parkı koymaktan gurur duyuyoruz. Bunun dışında şehrimizin nefes alması için 4 adet park daha yapacağız. Bunların en az 3’ü çocuk parkı olacak ve büyük bir yapıda olacak. Çünkü bizim çocuklarımızın buna çok ihtiyacımız var. Bizim de çocuklarımıza çok ihtiyacımız var. Çocuklarımız için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

BAŞKAN ŞAHİN:

‘’PELİTÖZÜ GÖLPARK’TA ÇOK GÜZEL PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ. KİMSEDEN DESTEK İSTEMİYORUZ. GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEZ’’

Konuşmasında, ‘’Bizler Bilecik halkı için çalışıyoruz ve Bilecik halkı için çalışıyoruz’’ ifadelerini kullanan Başkan Şahin, ‘’Şehrimizdeki bütün ortak alanlar hepimizindir. Şahıslar bunu kullanamaz. Benim bir tek ricam var. Cumhur İttifakı ve İl Genel Meclisi üyelerinden. Sizler Bilecik halkının seçtiği kişilersiniz ve Bilecik’te yaşıyorsunuz. Buraya atanan bürokratlar gelip geçicidir. Artı hükümetler de gelip geçicidir. Devlet eşittir hükümet değildir. Buraya gelen bürokratlar da geçicidir. Halk kimi isterse onu seçer ve kendisi için en doğruyu bulur. O yüzden İl Genel meclisinde olsun belediye meclisinde olsun arkadaşlar, hiçbir zaman Bilecik halkını temsil ettiklerini unutmasınlar. Bu kamu alanlarından Pelitözü Gölpark’ı örnek vermek istiyorum. Bizim Pelitözü Gölpark’ta çok güzel projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sadece Bilecik halkı için değil çevre illerdeki birçok insanın gelmek isteyeceği bir mekan olacak. Ancak biliyorsunuz ki engel olmaya çalışıyorlar. Biz destek falan istemiyoruz. Bize gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YARDIMCISI SUBAŞI:

‘’PROJEMİZİN MERKEZİNE İNSANI VE YEŞİLİ KOYDUK’’

Proje hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı ise konuşmasında ‘’Projemizin merkezine insanı ve yeşili koyduk’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Öncelikle bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çünkü bize çok destek verdi ve belediye çalışanları ve görevlileri olarak projenin bizim tarafından hazırlanmasına imkan verdi. Bu da bizleri çok mutlu etti. Projemizi hazırlarken merkezine insanı ve yeşili koyduk. Çünkü şehrin buna ihtiyacı vardı. Meydana toplamda 8 adet giriş olacak. Projemizi tamamen engelli vatandaşlarımızın en rahat şekilde kullanabileceği bir şekilde hazırladık. Tuvaletleri ve diğer bütün ihtiyaç alanları ile son derece güzel bir çalışma oldu’’ ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSES:

‘’VATANDAŞLARIMIZI SALGINDAN EN İYİ ŞEKİLDE KORUMAYA ÇALIŞTIK’’

Açılışta konuşma yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ise Bilecik Belediyesi tarafından Covid 19 salgını hakkında yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Bilecik Belediyesi’nin salgınla çok başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Gürses, ‘’Belediye Başkanlığı olarak Mart ayından itibaren yapmamız gereken bütün çalışmaları zamanında yaptık. Başta dezenfekte çalışmaları olmak üzere vatandaşlarımızı salgından en iyi şekilde korumaya çalıştık. Şehrimizin binlerce noktasını dezenfekte ederken, diğer yandan arkadaşlarımız ev ev dolaşarak vatandaşlarımıza maske verdi. Üstelik maskenin bulunmadığı ve karaborsaya düştüğü bir zamanda biz Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda güzel bir hizmeti vatandaşlarımızla buluşturduk. ‘’ ifadelerini kullandı.

Atatürk Parkı’nın temel atma töreni daha sonra Başkan Şahin, eşi Serpil Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Berna Pamukçu, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar ile birlikte gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.