DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Yangın İhbarı Yapıldı İşin Aslı Başka Çıktı

Yangın İhbarı Yapıldı İşin Aslı Başka Çıktı. Bilecik’te yangın ihbarı üzerine ekipler sevk edildi.

Alınan bilgilere göre, Bilecik Defterdarlığı yakındaki bir binadan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar 112 Acil’e yangın ihbarında bulundu.

Yangın İhbarı Yapıldı İşin Aslı Başka Çıktı

Haber verilmesi üzerine adrese polis ve Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Nuray Arık adlı vatandaş yangın ihbarı yapılan binanın en alt katında iki bayan olarak ikamet etiklerini ve ikamet ettikleri dairenin hemen yanındaki boş alana atılan koltuk ve çöp gibi malzemelerden dolayı evlerinde rutubet oluştuğunu bu nedenle mağdur olduklarını belirterek, daha önce bir çok kez yetkililere bildirmelerine rağmen kimsenin yardımcı olmadığını  ve sonuç alamadıklarını kaydetti.

Yetkililerden sonuç alamayınca kadın başlarına koltukları kaldıramayacakları için temizlik amacıyla tüm tedbirleri alarak, binanın yanındaki boş alana kimliği belirsiz kişilerce atılan koltuk ve çöpleri yakmaya karar verdiklerini anlatan Arık, kendi sorunlarına böyle bir çözüm geliştirdiklerini ve dumanları gören kişilerin de haliyle yangın olabileceği ihtimali üzerine ihbarda bulunmuş olabileceklerini bildirdi.

Nuray Arık, binanın yanındaki toprakların ve taşların oturdukları dairenin duvarına yığıldığını dairenin içeri doğru göçtüğünü, yağmurda suların bu bölümden aktığını ve dairenin rutubet yaptığını hatta su aldığını ifade ederek, sorunla ilgili kime gideceklerini bilmediklerini ve daire sahibi oldukları için kendi başlarına çözüm arayışında olduklarını dile getirdi.

Bina duvarlarının su ve rutubete karşı izolasyonu nasıl sağlanır? 

Bina duvarlarının toprakla temas eden yüzeyleri çeşitli yöntem ve değişik malzemelerle suya karşı izole edilebilmektedir.  Binanın toprak ile temas eden yüzeyleri,  toprak seviyesinin 50 cm üzerinde kadar suya karşı yalıtılmalıdır.

Bilinen en eski yöntem bina inşaat aşamasındayken membran ya da diğer adıyla ziftli kağıt uygulanarak topraktan betona gelen su engellenir ve bu yönteme bohçalama yöntemi denir.

Diğer yöntemler ise, sürme ve sıvama tipi olarak ikiye ayrılır.

Binanın temel aşamasında yapılması gereken uygulamalar kolaylıkla yapılabilirken, bina tamamlandıktan sonra temelde yalıtım yapılması çevresel etkenlere bağlı olarak zorlaşabilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Binalarda Su Yalımı Yönetmeliği ile binalarda yapı elemanlarının muhtelif yollarla suya veya neme maruz kalması sonucu oluşan korozyon, dayanıklılık ve dayanım kayıpları gibi etkenlerle sürdürülebilirlik, sağlık ve kullanım yönünden risk oluşturan durumlara karşı, tasarım ve yapım bakımından alınacak önlemler ve uyulacak kurallara ilişkin usul ve esasların düzenlenmesini amaçlamıştır.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.