DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik AFAD Duyurdu

Bilecik AFAD Duyurdu. Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yayınlanan basın bildirisinde 1 yıl süreyle ücretsiz ilk yardım eğitimi verileceği kaydedildi.

AFAD tarafından yayınlanan duyuruda, Türkiye’de çok sayıda vatandaşın ev, iş ya da trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile hayatını kaybettiği ya da sakat kaldığı hatırlatılarak, Bu gibi durumlarda olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için bir sağlık görevlisi olamayacağı için ortamda bulunan kişilerin kendilerine ya da başkalarına yapacakları ilk yardım uygulamaları son derece önemli olduğunun altı çizildi.

İlk Yardım Nedir?

Bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir olayda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalara İlk Yardım denilmektedir.

Duyurunun devamında AFAD’ın, bu düşünceden hareketle Afetlere Hazırlık Yılı projesinin 7. temasını “ilk yardım” olarak belirlediği aktarıldı.

İlk Yardımcı Nedir?

İlkyardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişilere de “İlk yardımcı” denir.

Hayati tehlikeyi ortadan kaldırmayı, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamayı, hasta/yaralının durumunun kötüleşmesini önlemeyi, iyileşmeyi kolaylaştırmayı amaçlar.

İlk Yardım Temel Uygulamaları (KBK) yani Koruma, Bildirme, Kurtarma olarak ifade edilir.

Bilecik’te  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü (BİSMETAL) olarak 3 kamu ve 6 özel sektör olmak üzere Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş toplam 9 İlk Yardım Eğitim Merkezi bulunuyor.

Vatandaşlarımızın yetkilendirilmiş bu ilk yardım eğitim merkezlerinden ilk yardım uygulamalarını öğrenmeleri afet ve acil durumlarda can kurtarmaya yardımcı olacaktır.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan ”İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak AFAD Gönüllüleri, muhtarlar, din görevlileri ve öğretmenler olmak üzere 1 yıl süre ile ücretsiz olarak ilkyardım eğitimleri verileceği duyuruldu.

Bilecik AFAD, AFAD Gönüllüleri, muhtarlar, din görevlileri ve öğretmenlere ilk yardım eğitimi verecek, ilk yardım eğitimi almak isteyen vatandaşlar ise Bilecik İl Sağlık Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.