DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
ALTIN
2.499,68
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C

Ekipler Çalışmalarını Sürdürüyor

Ekipler Çalışmalarını Sürdürüyor. Bilecik il ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı gündelik hayatı olumsuz yönde etkilerken, ekipler doğal ortamlarında yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarını da unutmuyor.

Yazın dahi, besleme açısından zor şartlarda yaşamlarını sürdüren yaban hayvanları için Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri Bilecik’in çeşitli noktalarında çalışmalarına devam ediyor.

Bu çalışmalar yapılmadığı zamanda daha önce de olduğu gibi, ayı, kurt, çakal ve domuz gibi yaban hayvanları bulundukları doğal ortamlarını terk ederek beslenmek için en yakındaki yerleşim yerine yiyecek bulmak için gitmek durumunda kalıyor. Bu da o bölgede yaşayan insanlar için tehlike oluşturuyor.

İl merkezinde, ilçe ve beldelerde sokak hayvanları için belediye ekipleri gerekli çalışmaları yaparken, yerleşim yerlerine uzak noktalarda ise Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar (Bilecik DKMP) görevlileri buradaki yaban hayvanlarının beslenmesi için belirli aralıklarla yem bırakma çalışması yapıyor.

Bilecik DKMP görevlileri yaban hayvanları için yem bırakma çalışmalarını bu gün Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirdi.

7 kişiden oluşan ekip Pazaryeri ilçesinde kar kış demeden yerleşim yerlerine uzak çeşitli noktalarda sebze, saman, ekmek, buğday ve mısır gibi yaban hayvanlarının karınlarını doyurabileceği yiyecekler bıraktı.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden Sevindirici Haber

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden ise sevindirici bir haber geldi. Merkeze getirilen memelerindeki tümörü alınarak, tedavi edilen sokak köpeği, başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuşturuldu.

Tedavisinin ardından 20 gün gözlem altında tutulan yaralı köpek, getirildiği Hızlı Tren şantiyesindeki çalışanlara teslim edildi.

Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı,”Vatandaşlarımızdan bu gibi konularda duyarlı olarak, yaralı gördükleri gerek sokak hayvanları gerek yaban hayvanlarını bizlere bildirmelerini rica ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Şantiye çalışanı da Veteriner Hekim Nedret Avcı’ya teşekkür ederek, getirdiği köpeği teslim aldı.

Gölpazarı Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Gölpazarı Belediyesi de sokak hayvanlarını için çalışmalarını sürdürüyor. Sokak hayvanları için düzenli olarak ilçenin çeşitli noktalarına kedi ve köpekler için mama bırakılıyor.

Gölpazarı Belediyesinden yapılan açıklamada, sokak hayvanlarının da bir can taşıdığını unutmak, sevimli dostlarımızı her zaman, özellikle kar yağışının hakim olduğu bu günlerde aç bırakmamak gerektiğini vurguladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.