DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Beyaz Saray’dan Sert Tepki

Beyaz Saray’dan Sert Tepki

Kırım’da gerçekleştirilen referandum ile ilgili olarak Rus Haber Ajansı RIA’dan, “sandık başı anketler, yüzde 93’ün Rusya ile birleşme yönünde oy kullandığını gösteriyor” şeklinde açıklama geldi.

BEYAZ SARAY’DAN SERT AÇIKLAMA

Dakikalar geçmeden Amerika Birleşik Devletleri’nden referandum için sert açıklama yapıldı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Rusya, askeri müdahalesinin ve uluslararası hukuku çiğnemenin bedelini artan biçimde ödeyecek” dendi.

Açıklamada ayrıca Kırım referandumunun Ukrayna Anayasasını ihlal ettiği; Rusya’nın askeri gözdağı gölgesinde yapılan seçimlerin sonuçlarının tanınmayacağı ifade edilirken Rusya’nın hamlelerinin tehlikeli olduğunu, bölgeyi istikrarsızlaştığı belirtildi.

Beyaz Saray diğer ülkelere yaptığı çağrıda da Rusya’nın girişimlerinin kınanmasını ve bedel ödettirecek adımların atılmasını istedi.

Öte yandan Rus mevkidaşı ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, siyasi çözüm çağrısında bulundu. Kerry, Kiev hükümetinin barışçıl adımlarına karşılık Rus güçlerinin üslerine çekilmesini istedi.

AVRUPA TANIMAYACAK

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Başkanları yayınladıkları ortak yazılı açıklamayla Kırım’daki referandumun gayrimeşru olduğunu savundu.

Ukrayna’daki krizin çözümünün Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı temel alınarak çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Avrupa Birliği, Rusya ile Ukrayna arasında iletişim çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Brüksel’de bir araya gelerek Rusya’ya yaptırımları artırma konusunu görüşecek.

FRANSA

Bir diğer tepki açıklaması da Fransa’dan geldi. Kırım’daki referandumun Ukrayna Anayasasına göre yasadışı olduğunu belirten Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, “Rusya, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymalı” dedi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.