DOLAR
32,5351
EURO
34,9450
ALTIN
2.439,05
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN MEVLANA HAFTASI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN MEVLANA HAFTASI MESAJI
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2-9 Aralık Mevlana Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajında;
”Hz. Mevlânâ sadece Konya’nın bir değeri değil, ülkemizin ve hatta tüm dünyanın; adeta insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceği insanlığın büyük bir değeridir” ifadelerini kullandı.
Hz. Mevlana’nın, sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet, umut ve günahlardan tövbe etmenin en güzel timsali olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti.
Hz. Mevlânâ’nın temsil ettiği sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet… İnsanı düşünceye sevk eden ve büyük bir boşluğa hitap eden vazgeçilmezlerimiz. Dünyada Hz. Mevlânâ’ya olan ilginin gittikçe arttığını görüyoruz. Dünyanın her yerinde büyük bir ilgi var. Bu bir arayışa da tekâbül ediyor belki de. Hz. Mevlânâ sadece Konya’nın bir değeri değil , ülkemizin ve hatta tüm dünyanın; adeta insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceği insanlığın büyük bir değeri. “İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğu gibi, bizler de ”İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” gibi evrensel bir sözün sahibi Şeyh Edebali diyarında, vatandaşlarımıza bu doğrultuda hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte Hz. Mevlana, eserleri ve düşünceleri ile “Gene gel! gene gel! her ne isen gene gel! kafirsen, ateşe tapıyorsan, puta tapıyorsan da, gene gel, Bu bizim dergahımız umutsuzluk dergahı değil, Yüz kere tövbeni bozmuşsan da gene gel!” sözlerini gönüllere nakış nakış işleyen büyük mutasavvıf.
Gönüller Sultanı Hz. Mevlana’yı 741. vuslat yıldönümünde gönlümüzdeki ve düşüncemizdeki şevk, sevgi, rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.