DOLAR
32,3921
EURO
34,7833
ALTIN
2.396,50
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
23°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’DAN OKUL ZİYARETLERİ

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’DAN OKUL ZİYARETLERİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Atatürk İlkokulu ile Bilecik Edebali Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretinde ayrıca Bilecik Atatürk İlkokulu‘na Müdür olarak atanan Hüseyin İşgören ile Edebali Ortaokulu’na yeni atanan Okul Müdürü Mustafa Ejder’i tebrik ederek, üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak hediye etti.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BİZLER HEPİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZİN ESERİYİZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, belirli aralıklarla sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştükleri gibi okul öğretmenleri ile de görüşme gereği duyduklarını belirtti.

Öğretmenlerin, eğitim ve toplumsal yaşantımızdaki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında şunları aktardı:

”Öncelikle bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Bilecik Belediyesi olarak, belirli dönemlerde şehrimizin dinamikleri ile bir araya gelip, görüş alışverişlerinde bulunma gereği duyuyoruz. Siz öğretmenlerimiz de bizler için gerçekten çok büyük bir değere sahipsiniz. Çünkü bizler hepimiz, öğretmenlerimizin birer eseriyiz. Sizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme görevini yerine getiriyorsunuz. Bunun için de sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

YAPTIĞIMIZ TÜM ÇALIŞMALARI VATANDAŞLARIMIZIN BİLGİSİNE SUNMANIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Bilecik Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri tüm çalışmaları belirli vasıtalarla kamuoyu ile paylaştıklarını ve bu paylaşımın önemini bildiklerini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen ziyaretin amacının ise öğretmenlerin, şehir ve Bilecik Belediyesi hakkındaki görüş ve eleştirilerini dinlemek olduğunu kaydetti.

Bilecik Belediye Başkanı olarak seçimden önce de belirttiği gibi yapabilecekleri proje ve çalışmaları söz verdiklerini ve söz verdikleri çalışmaları da Bilecik’e kazandırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Bilecik Belediyesi olarak çok şükür dünden çok daha iyiyiz. Ancak yarın çok daha iyi olmak için çalışmaya ihtiyacımız var. Bilecik, hepimizin de gördüğü üzere son 10 yılda büyük değişim ve dönüşüm yaşadı. Daha önce hayal dahi edilemeyen birçok proje ve eseri Bilecik’imize, hep birlikte kazandırdık. Bu heyecan ve azimle bu şekilde çalışmaya da devam ediyoruz. Bizler, vatandaşımıza neyi yapabileceksek onu söz verdik ve çok şükür gerçekleştirdik.”

”HIZLI TREN İSTASYONUMUZ MAYIS AYINA KADAR HİZMETE GİRECEK”

Hızlı Tren İstasyonunun Mayıs ayına kadar hizmete gireceğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, oluşan gecikmenin nedenini anlattı. Söz konusu alanda doğalgaz çalışmaları ve projeye ilişkin ufak değişikliklerden dolayı bir gecikme olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bazı çalışma ve projelerde, kurumlar arası iletişimsizlik ve bilgilendirme eksiklikleri oluyor. Bu bölgemizde istasyonumuz yapılırken, bununla birlikte doğalgaz ihtiyacını da tamamladıktan sonra hizmete açalım diye bir düşünce oldu. Kurumlar arasındaki iletişimsizlikler de olunca böyle bir gecikme söz konusu oldu. Ancak şu an bu sıkıntıların çoğu bittti ve istasyonumuz Mayıs ayına kadar hizmete girer diye düşünüyorum” dedi.

”ÇOCUKLARIMIZ İÇİN PARK VE SPOR ALANLARI OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı olarak, çocuklara ilişkin proje ve ihtiyaçlar noktasında taşıdığı hassasiyeti dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Çocuklarımız için eğitim başta olmak üzere tüm ihtiyaçlara gerçekten ayrı bir önem gösteriyoruz. Örneğin her eğitim öğretim dönemi başlangıcında çocuklarımızı, yeni ve güzel bir projemizle buluşturuyoruz. Diğer yandan okullarımızı oyun grupları ve parklarla donatmaya devam ediyoruz. Mahallelerimize de uygun bulduğumuz noktalarda büyük park ve dinlenme alanları yapmaya çalışıyoruz. Örneğin bu çalışmalar kapsamında Bahçelievler ve Beşiktaş mahallelerine, Hürriyet Mahallesi’ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı gibi büyük ölçekli mekanlar yapacağız.” şeklinde konuştu.

ATIKSU BERTARAF TESİSİMİZ TAMAMLANDI VE FAALİYETE GİRDİ

Bilecik Belediyesi tarafından çevreci belediyecilik adına güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Büyük ve önemli bir proje olarak gördüğümüz Bilecik Belediyesi Atık Su Bertaraf Tesisimizi önümüzdeki günlerde büyüklerimizin de katılımıyla ya da toplu bir açılış ile hizmete açacağız. Bu proje ile artık kirli sularımız, temizlenerek, Karasu ve Sakarya Nehri’ne karışacak. Böylece çevreci belediyeciliğimizi ispat etmiş olduk. Bu proje gerçekten önemli ve büyük ölçekli bir çalışma. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

”ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİMİZ KISA SÜRE SONUNDA TAMAMLANACAK”

Bilecik Belediyesi olarak, şehrimize kazandırılan büyük projelerden birisinin de şehirlerarası otobüs terminali olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Şehirlerarası otobüs terminalimiz, 50 dönümlük arazi üzerinde şehrimize yakışır bir şekilde yapılıyor. Otogarımızın hizmete girmesiyle şehrimizin turizm ve ticari faaliyetleri canlanmakla birlikte Bilecik’imiz her anlamda hak ettiği değere kavuşmuş olacak. Orada ayrıca şehrimiz insanına yakışır alışveriş merkezleri yapacağız.” diye konuştu.

”TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KATI ATIK DÖNÜŞÜM ENTEGRE TESİSİNİ BİLECİK’E KURUYORUZ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında; Türkiye’nin en büyük katı atık dönüşüm ve entegre tesisinin Bilecik’e kazandırıldığını belirterek, ”Bu proje bizim çevreci belediyecilimizin ayrı bir göstergesi olacak. Proje kapsamında her evimize ayrı ayrı çöp toplama poşetleri vereceğiz. 2016 yılından itibaren hizmete girecek tesisimiz için insanlarımıza bu konuda çeşitli eğitimler de verilecek. Tüm çöpler ayrı ayrı toplanarak, tesisimizde ayrıştırılacak ve oluşacak biyogazdan elektrik üretilecek. Bu projemiz de çok büyük ve bizlere artı bir masraf olmadan değerli hemşerilerimizin hizmetine girecek” dedi.

KENT MÜZEMİZ BİRÇOK AÇIDAN ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLAYACAK BİR YAPIDA OLACAK

Bilecik Belediyesi olarak, şehrimizin önemli bir ihtiyacını, gerçekleştirdikleri Yaşayan Kent Müzesi ile giderdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, müzede Bilecik’e ait tarihi, kültürel ve sosyal yaşamdan çok güzel materyaller barındıracağını ve bizlere tarihimizi, görerek ve dokunarak, öğrenmeye fırsat vereceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında ayrıca Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesinin de şehrin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu belirtti.

KARASU VADİSİNİ 10 YILA KADAR, BALIK TUTULABİLİR HALE GETİRECEĞİZ

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan çok büyük eserlerden birisinin de Karasu Gençlik ve Yaşam Adası olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, proje ile Karasu Vadisinde 10 yıla kadar balık tutulabileceğini belirtti. Bu bölgenin gerek spor anlamında gerek dinlenme ve piknik anlamında Bilecik’in gözde mekanlarından biri haline geleceğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’e böyle büyük ve güzel bir eseri kazandırmış olmanın haklı mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ziyarette, öğretmen ve öğrencilerin görüş ve eleştirilerini dinleyerek, sorularını cevaplandırdı.

12 2_resized 3_resized 4 (1)_resized 6_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.