DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C

GÖLPARK BİLECİK’İN YENİ YÜZÜ OLACAK

DOĞASIYLA TABİATIYLA GÖLPARK

BİLECİK’İN YENİ YÜZÜ OLACAK

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI, PELİTÖZÜ GÖLPARK HAKKINDA GÜZEL HABERLER VERDİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Özel İdaresi tarafından belediye devredilen Bilecik Pelitözü Gölpark’ta gerçekleştirecekleri kapsamlı bir çalışma ile daha kullanışlı ve güzel bir mekan haline geleceğini belirtti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, birim müdürleri ile incelemelerde bulunduğu Pelitözü Gölpark’a dair çok güzel haberler verdi.

Pelitözü Göleti’nin, Bilecik’in güzel nadide bir köşelerinden bir olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Değerli hemşerilerimize hizmet yolculuğuna çıktığımız 2004 yılında, piknik mesire alanı ve park alanı olarak ilk hazırladığımız projeler bu alana yönelikti. O günlerin şartları içerisinde o projemizi gerçekleştirme fırsatımız olmadı. 2009’da bu bölgeye ait çok güzel projelerimiz vardı. Bu projelerimizden bir kısmını İl Özel İdaresi birlikteliğinde gerçekleştirdik. Ancak bizler hemşerilerimize yapılan hizmetin hiçbir zaman yeterli olduğunu düşünmüyoruz ve hizmetlerimize yenilerini eklemek için çalışıyoruz.

”PELİTÖZÜ GÖLPARK DAHA NEZİH VE SAĞLIKLI BİR PİKNİK ALANI OLACAK”

Pelitözü Gölpark’ın, Bilecik Belediyesi eliyle daha nezih ve sağlıklı bir piknik alanına dönüştürüleceğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Açık Hava Tiyatrosu, Çocuk Oyun Alanları, Çocuk Adası, yeşil alanlar gibi belirgin noktalarda çalışmalar yaptık. “Buranın temizlik ve ulaşım noktasındaki düzenlemelerini şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz gibi önümüzdeki süreçte bu anlamda daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Gölpark’ta vatandaşlarımızın daha rahat ve yeterli oranda pikniğini yapabilmeleri için yeni piknik alanları oluşturacağız. Biz halkımızın daha verimli, daha iyi, daha güzel hizmet alabilmesi adına bu tür çalışmaları gerçekleştirdik.

GÖLPARK’A LUNAPARK GELİYOR

Bilecik Belediyesi’nin tüm çalışmalarında çocukları en ön planda tuttuğunu dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Burada çocuklarımıza yönelik bir başka güzel projemiz de Lunapark olacak. Birbirinden güzel ve farklı oyun grubunun olacağı lunaparkta çocuklarımız, aileleriyle birlikte eğlenceli anlar yaşayacak.”

PELİTÖZÜ GÖLPARK’TA ÇOCUKLARIMIZA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SOKAK OYUNLARI OYNATACAĞIZ

Pelitözü Gölpark’ta gerçekleştirecekleri çalışmalar ile çocukların da yüzünü güldüreceklerini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Burada gerçekten çocuklarımız için çok güzel çalışmalar yapacağız. Örneğin unutulmaya yüz tutmuş saklambaç, ip atlama, yakar top, sek sek gibi daha birçok sokak oyunun oynanabileceği alanlar oluşturacağız. Gölpark’ta evcil hayvanların da içinde olduğu mekanlar oluşturacağız. Çocuklarımız burada hakkında hiç bilgi bilmediği hayvanlarla tanışacaklar.”

SPOR ALETLERİ VE FİTNESS NOKTALARIMIZI ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, bölgede Bilecik Belediyesi’nin spora ilişkin çalışmaların olduğunu ancak bunların daha da yenilenerek, zenginleştirileceğini kaydetti.

Pelitözü Gölpark’ta çimlendirme ve yeşillendirme çalışmalarının da devam edeceğini ve yeni peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, çalışmalar ile bölgenin çok daha güzel olacağını kaydetti.

BÖLGEYE, KUM VOLEYBOL SAHASI VE ÇİM SAHA KAZANDIRACAĞIZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, bölgenin kendilerine devredilmesi halinde çok güzel çalışmalar yapacaklarını daha önceden söylediklerini belirterek, ”Bilecik Belediyesi olarak, gerçekten bu bölgeyi çok önemsiyoruz ve buna yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Bizler Pelitözü Gölpark’ta yapılan tüm çalışmaların bir bütün oluşturacağını ve buranın yeni bir cazibe merkezi haline gelmesi için gerekli tüm projeleri uygulayacağımızı söylemiştik. Bu çalışmalar kapsamında yapacağımız bir diğer güzel çalışma ise Kum Voleybol Sahası ile Çim Saha projeleri olacak. Bu projelerle ilkleri gerçekleştireceğimiz gibi vatandaşlarımıza çok daha farklı hizmetler vermiş olacağız”

DOĞAL DİNLENME ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

Pelitözü Gölpark’ın doğa ile iç içe bir yer olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu özelliğinin yitirilmemesi adına büyük hassasiyet gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

”Gerçekten de bu bölgemiz doğa ile iç içe ve bunun muhafazası için çalışıyoruz. Yapacağımız tüm yenilik ve çalışmalar doğa dostu ürünlerle olacak. Örneğin buralarda yeni kamelya ve dinlenme alanları oluştururken, buranın doğal görüntüsüne zarar vermemeye çalışacağız” dedi.

KONAKLAMA ANLAMINDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Şehrin tanıtılması noktasında konaklamanın önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Konaklama turizmi noktasında da çalışmalarımız sürüyor. Gerçekleştirebilirsek eğer, burada çadır konsepti konaklama turizmi noktasında bir projemiz var. İnşallah onu gerçekleştirebilirsek 40 çadırdan, 400 çadıra kadar olabilecek bir otağ kültürünün oluştuğu bir konaklama çalışmamız olacak. Onu gerçekleştirebilirsek ileriye doğru projelerimizde ben şahsen burada büyük otellerin yapılması değil konsept olarak ev samimiyetinde, ev konforunda alanlar oluşturmayı planlıyoruz. Burada çadır belki dıştan çadır içerisinde günümüzün modern her şeyinin güzel şekilde karşılandığı 5 yıldızlı otel olmasa bile, 3-4 yıldızlı otel seviyesindeki hizmetlerin olduğu bir ortamı yapmayı amaçlıyoruz. Diğer yandan buradaki tüm alt yapı çalışmaları ve ışıklandırmaları da daha güzel ve verimli hale getireceğiz.” dedi

PELİTÖZÜ GÖLPARK HUZUR VE SÜKÛNETİN ADRESİ OLACAK

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek güvenlik çalışmalarıyla Pelitözü’nün, daha huzurlu daha güzel bir ortam haline geleceğini belirterek, ”Burada vatandaş odaklı vatandaşlarımızın rahat gezmesi, serbest hareket etmesi odaklı bir düzen kuracağız. Karmaşık bir düzen değil, sade dinlendirici, huzur verici bir ortamın oluşumu konusunda çaba harcayacağız. Bundan emin olun hem işletmecilerimiz zaman içerisinde kazanacak, hem de vatandaşlarımız sükunetli bir ortamda olacak. Balık tutulacaksa balık tutmanın saatleri zamanları ve belirgin ölçüsü olacak. Burada ticaret amaçlı değil, zevkini tatmin etme noktasında olacak.”

GÖLPARK, YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI İLE DAHA GÜZEL OLACAK

Bilecik Belediyesi olarak bölgede yapacakları projelerle bölgenin yürüyüş ve bisiklet yolları ile donatılacağını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Biz bu alanları çocuklarımızın geldiğinde aileleriyle yürüyüş yapabilecekleri, koşabilecekleri, düşmeden, yaralanmadan gezebilecekleri mekânlar haline getireceğiz. İnsanlarımız, ayakkabılarını çıkararak yürüyecekleri ortamları bulacaklar. Yapabilirsek buraya düzenli belirli saatlerde araç girişini yönlendirecek bisiklete ağırlık verecek insanların çoluk çocuğun rahatça yol ortasında yürüyeceği ortamları oluşturacağız. Buralarda ayrıca bazı aktivite alanlarını da yeniden düzenleyecek. Mesire alanları baktığımızda çamların içi diğer alanlar doğal ortam. Oraların insanları rahatça toz topraktan arındırarak rahatça düzen kuracakları bir ortamı oluşturacağız”

PELİTÖZÜ GÖLPARK’TA YAPACAĞIMIZ TÜM ÇALIŞMALAR TAMAMEN DOĞAL OLACAK VE TABİATI KORUYACAK NİTELİKTE OLACAK

Gölpark’a gelen vatandaşların bir taraftan doğal güzellikleri yaşayacağını, bir taraftan da güzel dengeli hizmet sunumlarını teşvik edeceklerini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bu bölgede gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalar, tabiatın ve yeşilin dostu olacak. Örneğin betonlaşma yerine daha faydalı ve uygun çalışmalar yapacağız. Yani kullanılacak malzemeler beton ve demir yerine ahşap ve kıl çadırı niteliğinde olacak. Diğer yandan Bilecik’imizi tanıtıcı anlamda gerekli çalışmalarımızı burada da sürdüreceğiz. Turizm destinasyonlarında odak noktalarından birisi haline gelecek. Şu ana kadar turizm adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında birçok seyahat acentasını burada ağırladık ve ağırlamaya devam edeceğiz. Gelen ekipler amfi tiyatroda Bilecik’in oyunlarını, havalarını yansıtacak projeler programlar oluşacak. ”

4_resized 7_resized 8_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.