DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN’IN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

 

Belediye Başkanı Nihat Can, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Yaşanabilir bir dünya, temiz ve sağlıklı bir çevreyle mümkün olabilir. İnsan ve çevre bir bütündür. Bu durum, bir bütün olarak tüm doğayla birlikte, en başta yine insanı ilgilendirmektedir. ’’ifadelerini kullandı.

Doğayı korumanın ve çevreyi temiz tutmanın insan yaşamındaki değerine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, şunları kaydetti:

‘’Şu bilinen bir gerçektir ki çevrenin korunmasına dair tavır ve davranışlar, mutlak surette küresel ölçekte yürütülmelidir ve bu noktada herkese büyük görevler düşmektedir. Şehrimizde son yıllarda sivil toplum örgütlerinin çalışmaları, medyamızın çevre konusundaki duyarlılığı ve belediyemizin örnek hizmetleriyle birlikte Bilecik’imizde önemli bir çevre bilinci oluşturuldu. Yüzde 53’ü yeşil bir şehir olan Bilecik’in daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye sahip olması için Bilecik Belediyesi olarak gururla söyleyebiliriz ki önemli projeleri hayata geçirdik. Bunlardan Bilecik Katı Atık Yönetim Tesisi dünya çapında örnek bir tesis olurken, Atık Su Arıtma Tesisimiz ile bölgemiz ve ülkemizde örnek bir çalışmadır. Aynı şekilde şehrimizin bir çok noktasında yapmayı planladığımız Elektroflukasyon Atık Arıtma tesisleri de güzel çalışmalarımız arasında yer almaktadır. Bilecik, tabii ve tarihi güzellikleri ile yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir çevre çeşitliliğine sahiptir. Bizlere düşen görev doğayı koruyarak yarınlara çevreye uyumlu bir kent bırakmaktır. İnşallah gelecekte yarınlarımıza yemyeşil tabiatı ile ülkemizde örnek teşkil edecek bir şehri bulacaklar.. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, çevre ile ilgili ilimizde görev yapan tüm vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.