DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNE KATILDI

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNE KATILARAK VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanı Nihat Can, ilimizin birçok ilçe, belde ve köylerinde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliklerine katılarak, vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Çalışmaları kapsamında birçok ziyaretler gerçekleştiren Belediye Başkanı Nihat Can, ilimizin birçok noktasında düzenlenen şenliklere katıldı.

Daha sonra Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliğine katılan Belediye Başkanı Nihat Can ayrıca; Selbükü, Deresakarı ve Küre köylerindeki şenliklere katılarak, vatandaşlarla buluştu.

Burada yaptığı konuşmalarda Hıdırellez Şenliklerinin önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, ‘’Sayın Valimiz Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de olduğu il protokolümüzün katılımıyla Yeniköy’de gerçekleştirilen şenliklere katılarak, vatandaşlarla bir araya geldik. İyileri mükafatlandırıp, kötüleri cezalandıran, zorluklarda yardımcı olan ve bolluğa kavuşturan Hızır’ın, İlyas Peygamberle buluştuğu zaman olarak kutlanır. Bahara duyduğumuz sevincimiz, berekete erken bir şükrümüz, güzel bir duamız olarak bu coğrafyada bu gelenek yaşatılmaya devam ediyor. Birlik ve beraberliklerin pekiştiği bu günde bizleri ağırlayan Yeniköy Muhtarımız Eşref Yılmaz ve köylülerimize teşekkür ediyorum. Daha sonra Bilecik Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliğine katıldık. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, komşuluk ve toplumsal huzurumuzu artırması dileklerimle, Dernek Başkanı Çetin Kaya’ya ve tüm Sinoplu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hıdırellez Şenlikleri kapsamında son olarak, Selbükü, Deresakarı ve Küre köylerimizdeki vatandaşlarımızla bir araya geldik. Kültürümüzün bir parçası olan Hıdırellez ekinliklerine Belediye Meclis Üyeleri arkadaşlarımızla katılarak, değerli hemşehrilerimizin coşkularına ve sevinçlerine ortak olduk. Birlik ve beraberliklerin pekiştiği bu günde kıymetli davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliklerinde bizleri ağırlayan Muhtarlarımıza ve emeği olan hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.