DOLAR
32,5826
EURO
34,8020
ALTIN
2.413,05
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

BAŞKAN SELİM YAĞCI: ”FİLİSTİN’DEKİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARI KINIYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Filistin’deki insanlık dışı saldırıları kınadıklarını belirtti.

Başkan Selim Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, müslüman kardeşlerimizin yaşadığı medeniyet ve insanlık dışı katliama batının sessiz kalmasının da vahim bir durum olduğunu belirtti.

Yaşanılan zulme, Türkiye’den başka bir ülkenin ses çıkarma cesareti göstermediğini vurgulayan Başkan Selim Yağcı, açıklamasında şunları kaydetti:

”İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında Ortadoğu başta olmak üzere birçok bölgede insanlığı derin üzüntüye sevk edecek olaylar yaşanıyor. Önce hava ve denizden olmak üzere daha sonra da karadan yapılan orantısızca saldırılarda 7 gün içinde kadın, çocuk ve gençlerin de olduğu 200’e yakın müslüman kardeşimiz hayatlarını kaybetmiş ve binlerce sivil vatandaş yaralanmıştır. Müslüman aleminin yaşadığı bu zulmün durdurulması noktasında, dünyada söz sahibi olan kuruluş ve devletlerin ses çıkarmaması üzüntüyü kat kat arttırmaktadır. Demokrasi, insan hak ve hürriyetleri, insanlığın temel hakkı olan yaşama hakkı konusunda akıl verenler ve öneride bulunanlar bu insanlık dışı uygulamaya karşı neden susmaktadırlar. Demokrasi ve insan hayatı konularında kendilerini hep üstün gören Avrupa birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri bu zulme, sessiz kalmanın yanı sıra kimi zaman destekler  nitelikteki açıklamalar yapması ayrı bir üzüntü konusudur. Her zaman belirttiğimiz gibi bu ve bunun gibi zulümlere, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan karşı çıkabilmektedir ve bu zulmün sonlandırılması için uğraş vermektedir. Rahmet, bereket, birlik, kardeşlik, hoşgörü, insana saygı gibi birçok hususla özdeşleşmiş olan Ramazan ayında diğer müslüman ülkelerin de bu zulme ve katliamlara bir an önce dur demeleri tek temennimizdir.”

Başkan Selim Yağcı, açıklamasında; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, müslüman alemine de sabır temennisinde bulundu.

DSC_9342 DSC_9347 - Kopya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.