DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI YMM MÜNÜR ŞAHİN YAPILANLARI ANLATTI

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN göreve geldiği günden bu yana herşey Osmaneli için diyerek başladığı çalışmaları konu alan bir yazı yayınladı.

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN yayınladığı yazı şunları ifade etti;

Göreve geldiğimiz üç aylık bir süre oldu. Bu zaman dilimi içinde bir çok proje ürettik ve bakanlıklara teslim ettik.Tüm belediye meclisi olarak uyum içinde çalışıyoruz.Bu arada iktidarıyla muhalefetiyle birlikte hareket eden tüm meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Arzu ettiğimiz Osmaneli milliyetçiliğini bu dönemde yarattık. Allah fitne ve fesattan korusun.
Yine belediye çalışanlarımız içinden büyük bir çoğunluğu özverili hareket etti.Yorulan veya hedeflere varmamızda destek olmayan arkadaşları eğitimle kazanmaya çalışacağız.Düzelmekte direnenlerle yol ayrımına gideceğimiz kesin.Ama biz iyi niyetli olarak düzelecekler temennisinde bulunalım.Bu dönemde yaptıklarımız ve projelerde ve konularda geldiğimiz noktayı tüm Osmaneli’ ler ile paylaşmak istedim.

1-Yollara başladık. Allahın izniyle 2014 sonuna kadar yolları bitireceğiz.
2-Doğalgaz devam ediyor. Camikebir ve Camicedit mahallelerini ve mümkün olursa tüm Osmaneli’yi bitirmeye çalışıyoruz. Bu konuda milletvekilimiz sn Dr. Fahrettin Poyraz ve İl Başkanımız sn Ramazan Kurtulmuş un ve bizim girişimlerimiz devam ediyor.
3-Futbol sahası ihalesi tamamlandı. Bu ay içinde saha yeniden en modern şekilde inşaa edilecek. Hastanenin yanındaki atıl duran sahayı nizami ölçülerine getirip çimlendireceğiz.
4-Emniyete tahsis edilen alanın milli eğitime devri yapıldı. İmam Hatip Lisesi ve yurdu bu alana inşa edilecek.
5-Ankara ziyaretlerimizle milletvekilimizin de desteği ile bir çok bakanlığı ziyaret ettik. Hibeler peşinde projeler üretip kaynak yaratıyoruz.
6-Üniversitelerle işbirliğimiz devam ediyor. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi,İstanbul Kültür Üniversitesi,Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi ile proje çalışmalarımız süratle ilerliyor.
7-11.EKİM 2014 cumartesi günü İstanbul Üniversitesi, TURSAB 1.200 kişiyle Osmaneli de turizme start veriyor. İlimizden davet edeceklerimizle 1.500-2.000 kişiye ulaşan bir grubu ağırlayacağız.Sanatcıların,ünlülerin,turizmcilerin,akademisyenlerin ve öğrencilerin katılacağı bu programla Osmaneli Turizmde öne çıkacak.
8-Eski evlerin alımına devam ediyoruz. Şu an rıza ile kamulaştırma kararı aldığımız ve uzlaştığımız 7 ev oldu. Bu yıl bu rakam 10 nu geçecek. Restorasyonlar sonucu evleri sanat evi butik otel,pansiyon haline getireceğiz.
9-Yüksek Okul-Lise – Sanayici ilişkisini sağladık. Lise aşamasında yeni bölümler oluşturup yüksek okulla devam edecek öğrenim sonucunda mezun olan öğrencilere iş olanağı sağlayacağız.
10-Sürekli Eğitim merkezini kurma aşamasına geldik. Üniversitemiz, Milli Eğitimiz,Halk Eğitimimiz,İŞKUR bu projenin çözüm ortakları olacak.Sürekli eğitim merkezimizin PRF.DR danışmanı olacak.
11-56.000 M2 alanda Sakarya GÖLPARK Projesi için yer tahsisi müracaatımızı yaptık, yakında projeyi tamamlayıp inşaata başlayacağız.
12-84.000 dönümlük hazine arazisinin kamu yararına kullanılması için Tarım Fakültemizle geliştirdiğimiz projeyi devreye sokuyoruz. Hazine mallarına sahip çıkmak politikamızı sürdürüyoruz.
13-İlçemiz Osmaneli turizmde öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alınarak, mevcut potansiyelimizi daha hızlı ortaya çıkartarak yatırımlara dönüştüreceğiz.
14-Sanayi Parselleri oluşturma konusunda harita mühendisleri çalışmalarını sürdürüyor. Osmaneli ye yapılacak yatırımları belirlemede Osmaneli’  halkının iradesi esastır. Geçmişte  yapılan yanlış tercihlerin bedelini bu ilçe halkı ödedi.  OSB de bu dönem hep birlikte siyasi irade, Osmaneli halkı ve bürokrasi uyumu hata olasılığını ortadan kaldıracak. Sonuçta Osmaneli ‘yi sanayileştirmek anlamında gerekeni yapacağız.
15-Hastanemize böbrek hastaları için diyaliz ünitesi ve bölümünün kurulması çalışmalarını takıp ediyoruz ve bu konuda çalışkan başhekimiz Ferhat beye destek veriyoruz.
16-Otogar-Hal Binası-Soğuk Hava deposu çalışmalarında hızla ilerledik, kamulaştırma kararları aldık.2015 de inşallah bunları tamamlayacağız.
17-Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi Osmaneli meslek yüksek okuluna turizm ve diğer yeni bölümler acıması ve öğrenci sayısının 1.300 e çıkarılması konusunda desteklerimiz karşılıklı devam ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. Azmi ÖZCAN hocamız ve Ahmet hocamıza destelerinden ötürü teşekkür ediyoruz.
18-Osmaneli Sporu Osmaneli Belediye Sporla birleştirdik. Sporda amatörlükten ayrılmadan sponsorlar vasıtasıyla çok başarılı olacağız ve gençlerimizi zararlı faaliyetlerden, kötu alışkanlıklardan koruyacağız.
19-Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi ile Sakarya dan elektrik üretme projemiz devam ediyor. “2015 DE ELEKTRIĞIMIZ URETMIS OLACAĞIZ”.
20-Tekke tepesinde yeni park alanı acıyoruz.Kamulaştırmalara başladık.Büyük bir park alanı olacak ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek çok güzel bir düzenleme yapacağız.
21-Eski E5 de (Ankara cad. üzeri) orta refüjü çiçeklendirdik ve ilk kez yeşil bir görünüm kazandırdık. Ağaçlandırma çalışmalarına son baharda başlıyoruz. 20.000 adet çınar ve ıhlamur ağacı dikeceğiz. Osmaneli’nin tüm caddeleri ağaçlandıracağız. Yeşil bir Osmaneli olacak.
22-Parkların bakımını yaptık ve yeniliyoruz.
23-çok yakında her mahallede bir spor tesisi olacak.
24-Boş arsalarımız için planlarımızı çizdiriyoruz, yakında inşaatlarına başlayacağız,2015 de bina inşaatlarının bir kısmı bitmiş olacak.
25-Osmaneli İçmeleri sağlık turizmine acıyoruz. Yatırımlara başladık. BEBKA destekli İstanbul Üniversitesi ile birlikte 2015 nisanında proje bitmiş olacak.
26-Ramazanda her gün 600 kişilik yemek çıkartmaya  devam ediyoruz. Erzak dağıtımlarını 350 paket olarak gerçekleştirdik.
27-İller bankası 5 dönüm alana hibe park yapacak. İhalesi yapıldı, inşaatı bu ay başlıyor
28-Tüm işsizlerle ilgilendik. İşe yerleştirdik. Şu an sadece bulunduğu işi beğenmeyenler ile üniversite mezun olup istediği gibi iş bulamayanlar dışında Osmaneli de işsiz kalmadı.
29-Osmaneli GÖÇ ALMAYA BAŞLADI. İlçemize uyum sağlayacak her kişiye iş konusunda ve diğer konularda yardımcı olacağız. Osmaneli göç alarak büyümeye devam edecek.
30-Hayvan barınağı projesi onaylandı ve yapımına başlıyoruz.
31-Mezbaha projemizde revize yaptık bu hafta proje onaylanıp yatırıma başlayacağız.
32-Mevcut sanayi şirketlerimiz kapasite artırıcı yatırımlar içinde. Özellikle ODÖKSAN ve CP yeni yatırımlarla ilçemize büyük katkı sağlayacak. Gök İnşaat satıldı, yeni şirket yatırımlara başlayacak.Delta fabrikası satıldı askıda beleme süresinde.Yeni yatırımla1.000 kişilik istihdam yaratmayı düşünen şirketlerle görüşüyoruz.
33-300 Gencimiz spor okullarımızda eğitim görüyor. Yaz spor okullarımız ilk faaliyet yılı olmasına rağmen çok iyi sonuçlar elde etti.
34-Yağmur ve sel suları için alt yapı düzenlemelerini yapıyoruz.
35-Kapakça ve Hasan abdal derelerinin sele karşı ıslahı ve gölet yapılması konusunda girişimleri başlattık.
36-Sakarya nehrinin taşla yatağının düzenlenmesi ağustos ayında başlayacak.
37-Osmaneli Orman İşletme Müdürlüğünün bulunduğu alanın belediyemize verilmesi konusunda Bakanımızla görüştük ve bunu yakın zamanda sağlama sözü aldık.
38-İçmeler tesisinde orman yangınından ötürü yağmurda oluşan heyelanın giderilmesi için çalışmalara başlandı,
39-İçmeler elektrik hattı çekilmesi için bakanlığa müracaat ettik.
40-Cevre bakanlığından araçlar ve iş makineleri talep ettik.
41-Büyük şehir belediyelerinden araç ve iş makineleri talep ettik.
42-Osmaneli ilce hamamını restore edip yeniledik.

Saygılarımla

YMM Münür ŞAHİN

Osmaneli Belediye Başkanı

2e2c1711fe12b24ae23d95c35bfd21c2_XL 05-aaa 06-aaaa 07-aaaaa 08-a 09-aa 01-sam_1854 02-sam_1857 10-aaaaaa 03-img_2461 aa22

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.