Bilecik
Açık
37°C
Bilecik
37°C
Açık
Perşembe
Az Bulutlu
31°C
Cuma
Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi
Açık
30°C
Pazar
Açık
32°C
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şeyh Edebali Türbesi ziyaretinde vermiş olduğu Cuma Günleri Kuran-ı Kerim okunması talimatı yerine getirildi.
Bu yıl 733. düzenlenen Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Söğüt Şenliklerine katılan ve Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden Başbakan Davutoğlu´nun isteği üzerine, Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusucu Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi ile bölgedeki manevi önderlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere yıl boyunca cuma günleri Sabah namazından sonra cuma vaktine kadar Kur’an-ı Kerim okutulmaya başlandı.
Manevi değerlerin yaşatılmaya çalışıldığı bu programda, her hafta, Müftülük personeli, hafız, imam hatip ve müezzin kayyımlardan oluşan bir kişi türbede bulunan mescitte Kuran-ı Kerim okuyor.