DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Başbakan Davutoğlu Bilecik’teydi

Başbakan Davutoğlu Afyonkarahisar mitinginin ardından helikopterle saat 17:45 sularında Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugayına geldi.

Burada Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve yetkililer tarafından karşılanan Davutoğlu, otobüsle miting alanı Cumhuriyet Meydanına geçti.

Davutoğlu,Gümrük ve Ticaret Bakanı Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, Milletvekili Adayı Halil Eldemir,Ramazan Kurtulmuş ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile birlikte mitind alanında toplanan vatandaşları selamladı.

”Bir tohumdan bir çınar yetiştiren topraklara selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu,”Bir oba’dan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten bir imparatorluk çıkaran yüce insanlara selam olsun.Kayı boyuna selam olsun yörük türkmen obalarına selam olsun,Süleyman Şah’a,Ertuğrul Gazi’ye,Osman Gazi’ye selam olsun.Onları yetiştiren analara selam olsun. Haymeana’ya,Devletana’ya,Halime Hatun’a selam olsun.Burada o çınarın ilk bağımsızlık hutbesini okuyan Dursun Fakıh’a selam olsun.Osmanlının bütün erenlerine, sultanlarına selam olsun.Onların torunlarına selam olsun.Bilecik her zaman bizimle,her zaman yürümeye hazır.Oğuz boyları yürüdü mü,yola çıktı mı kafileler türkmen obaları yürüdü mü yer titrer yer.Arş titrer arş.” dedi.

Vatandaşların Mirac Kandilini kutlayan Davutoğlu,konuşmasının devamında şunları kaydetti;

”Ertuğrul Gazi şöyle der; Ey oğul ! Anana, atana sahip çık,hürmet et.Bereket büyüklerle beraberdir.Ey oğul, inancını kaybetme! Yeşilken çöle dönersin. Ey oğul! Sakın unutma insanı yaşat ki devlet yaşasın.”Bütün gençlerimize, çocuklarımıza bu öğüdü tutmaları ve bugün analarının, atalarının huzuruna gidip onların ellerini öpüp hayır dualarını almalarını rica ediyorum.Hem kendileri için hayır duaları alsınlar, hemde bizler için.Bizim anamız atamız bu diyardan göçtü ama biliyorum ki Anadolu topraklarındaki bütün anneler bizim anamızdır.Bütün babalar bizim atamızdır.Hiçbirinin arasında fark gözetmeyiz.”

Daha önce, Söğüt Şenlikleri zamanında Şeyh Edebali’nin huzuruna gelip, ”Türkiye içindeki siyaseti senin ahlakınla, hikmetle yapacağım.” diye söz verdiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu,”Bizim dönemimizde,bütün ülkemize olduğu gibi Bilecik’e de hizmet etmek en büyük aşkımız oldu. Bilecik’te 2007 yılında Şeyh Edebali Üniversitesini kurduk.Daha önce Bilecik’te üniversite var mıydı? Kim kurdu? Daha önce Bilecik’te doğalgaz var mıydı? Kim getirdi?Biz yeniliklerin ilklerin partisiyiz.Bilecik’te toplam 22 km bölünmüş yol vardı.Şimdi ise 143 km ve 74 bin dönüm arazi bereketli bir şekilde sulanıyor.Bİlecik’te 1 Organize Sanayi Bölgesi vardı.Şu anda ise 3 Organize Sanayi Bölgesi var.159 milyon Tarım ve Hayvancılık kredisi verdik.13 milyon ihracat vardı şimdi ise 80 milyon ama daha bitmedi.Bilecik’e inşallah daha çok hizmetlerimiz var.”diyerek yeni müjdelerini açıkladı;

Bilecik’e hizmet bizim için bir aşktır.Bir sevdadır ama en önemlisi de Şeyh Edebali’ye, Osman Gazi’ye, Ertuğrul Gazi’ye, Süleyman Şah’a olan vefa borcumuzdur.

”Bandırma, Bursa, Ayazma, Osmaneli Hızlı tren projesinin yapımına devam ediyoruz.Bursa ile Bilecik hızlı trenle en kısa sürede buluşacak.Sadece 45 dakika.Ayrıca İstanbuldan Eskişehir ve Ankara’ya ve Konya’ya giden hızlı tren, Bozüyük’te istasyonu var.Geçen geldimizde Söğüt Şenlikleri için, Bilecik’e de istasyon talep etmiştiniz.Çok kısa bir sürede istasyonu tamamlıyoruz.Bu YHT Bilecik’te duracak, Şeyh Edebali’ye ve Bilecik’e selam duracak.Bu çerçevede benden talep atmiştiniz. Bu istasyonla Bilecik çevreyolu üzerinden Bilecik şehir merkezi arasındaki bağlantı kurulsun. Bu bağlantıyı da kuruyoruz. Ayrıca Bilecik’i Söğüt, Bilecik, Yenişehir,Bursa koridorunda Osmanlı Medeniyeti Kültür Havzası haline dönüştüreceğiz. 4 Organize Sanayi Bölgesi daha kuruyoruz. Bir lojistik merkez kuruyoruz. Ayrıca Akçay Barajı ve Pazaryerinde Dereköy Barajını da inşaa etmeye kararlıyız.Bilecik’e hizmet bizim için bir aşktır.Bir sevdadır ama en önemlisi de Şeyh Edebali’ye, Osman Gazi’ye, Ertuğrul Gazi’ye, Süleyman Şah’a olan vefa borcumuzdur.”

davutoğlu

kadir bayrak

 

DSC_0073_resized DSC_0057_resized DSC_0044_resized DSC_0035_resized DSC_0048_resized DSC_0136_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.