DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projesi

Ford Otosan ve Uçan Süpürge’nin “Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projesi Bilecik’teydi

Ford Otosan tarafından Koç Holding’in Ülkem İçin projesi kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde ve en az 81 okulda uygulanacak olan “Bal Arıları Mühendis Oluyor” kurumsal sosyal sorumluluk projesi, 21-22 Mart tarihleri arasında Bilecik Merkez Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’nin öğrencileri ve öğretmenleri ile buluştu.
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayesinde iki gün boyunca katılımcılara meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi. Mühendislik mesleğinin de tanıtıldığı eğitimlerde, Ford Otosan mühendisleri de rol model olarak kendi deneyimlerini aktardı.

Türk otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak, iş kültüründe ve sosyal hayatta daha eşitlikçi bir yaklaşım geliştirmek hedefiyle başlattığı, “Bal Arıları Mühendis Oluyor” kurumsal sosyal sorumluluk projesi için Bilecik’teydi. 21-22 Mart tarihleri arasında Bilecik Merkez Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantılarda kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı. Eğitime katılan öğrencilere mühendislik mesleğinin tanıtılmasının yanı sıra, projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan’da staj imkanı da sunulacak. Proje kapsamında bugüne kadar 3000’e yakın öğrenciye ulaşıldı.

Bal Arıları Mühendis Oluyor 81 il ve en az81 liseyi ziyaret edecek
Koç Topluluğu’nun 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” sosyal sorumluluk projesinin, 2015-2017 yılı teması olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge sivil toplum örgütü işbirliğiyle başlatılan “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi ile 81 ilde eğitim gören kız öğrenciler mühendis olma yolunda teşvik edilecek.

24 ay sürecek projenin saha uygulaması; Uçan Süpürge Toplumsal Cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin uzmanları ve Ford Otosan’ın gönüllü mühendisleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle gerçekleştirilecek. Meslek seçimi hakkında farkındalık yaratarak kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapmak ve mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranını artırmak için eğitimler verilecek. Gönüllü Ford Otosan mühendisleri de rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi tecrübelerini öğrencilere ve ailelerine aktaracak.

Proje ile; 81 ildeki en az 81 lisede, 8.100 kız ve 8.100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. İki yıl boyunca farkındalık eğitimleri ile sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.

bb

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.