DOLAR
32,5506
EURO
34,8861
ALTIN
2.430,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Bilecik şehitler için yürüdü

Bilecik’te, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki göstermek ve vatan uğruna canlarını feda eden şehitler için yürüyüş düzenlendi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Cumhuriyet Meydanında toplanan grup, Ali Rıza Özkay Caddesi üzerinden Tevfikbey Caddesine “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Polise, askere uzanan eller kırılsın”, “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde slogan atarak yürüdü. Tevfikbey Caddesi üzerinde İstikal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitler Parkı önünde ise tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Burada Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu,”Bilecikspor kulüp başkanı olarak düzenlemiş olduğumuz amatör spor kulüplerinin katkı verdiği ve sizler gibi bu saatte müstesna insanların katkı verdiği, gerçekten Bilecik’te vatanını seven, milletini seven, şehidine sahip çıkan bu topluluğa Bilecikspor kulübü adına çok teşekkür ediyorum. İnanın daha kalabalık olmasını isterdik. Bilecik zor bir şehir. Ben anlamış ta değilim. Ama yine de biz gerekli mesajları sizler gibi değerli insanlarla, yüzlerce, binlerce değil ama Bilecik’i seven vatanını seven bu memlekete inanan bu güzel grupla bu güzel anma töreninde bu şehitlerimize sahip çıkma döneminde birlik beraberlik dayanışma günümüzde aramızda olduğunuz için hepinizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Bilecikspor Üniversite Kadın Kolları Başkanı Ebru Delibaş ise, “Bildiğiniz üzere bazı kesimlerin T.C. kelimesinden rahatsız oldukları ve bu değeri bizden alıkoydukları bir gerçekle karşı karşıyayız. Fakat biz Osmanlı torunları onurla, gururla her zaman T.C. kelimesini ağzımızdan düşürmediğimiz bir ortamda etrafınızdan ve resmi kurumlardan kaldırılan T.C kelimesinin kimleri ne ölçüde rahatsız ettiği aşikardır. Fakat bizler bu durumu anlamadığımız gibi anlayan birileri varsa çıkıp anlatsın. Bizler de bilelim. Artık bizler televizyon ve çeşitli medya kollarında canımızı acıtan, yüreğimizi parçalayan haberleri duymak istemiyoruz. Bizler artık medyada Türkiye Türk’tür Türk kalacak, Ne Mutlu Türküm diyene sözlerini işitmek istiyoruz. Daha geçtiğimiz hafta Türkiye’nin her bölgesinde şehit düşen mehmetlerimizden birisinin acısı Bilecik’imize düşmüş yüreğimizi yakmıştır.Bir kadın hayat arkadaşını, bir evlat babasını kaybedip yetim kalmış bu cefakâr eş artık bizim bacımız evladı ise can kardeşimizdir. Henüz 15 gün önce Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesinden yapılan bir açıklamaya göre Mardin Nusaybin ilçesi, Diyarbakır Sur ilçesi, Şırnak Cizre ilçesi ve muhtelif tespit edilen kesimlere 10 tane operasyon için izin istenmiş, fakat sadece 2 tanesi için onay alınabilmiştir.Şimdi buradan soruyorum; 7 Haziran seçimlerinden önce şu anki hükümet; Biz hükümette tekrar başa gelirsek analar ağlamayacak, çocuklar yetim kalmayacak demişti. Bu sözünüzün güvencesi nerededir? 300’ün üzerinde polisimizin, askerimizin ve masum insanların kanları akıtıldı. Bu akan kanların sorumlusu başta hükümet kabinesinde bulunan İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve sayın Başbakandır. Bu fani dünyada kurtulabilirler fakat emin olunuz ki şehitlerimiz mahşerde yakalarına yapışacaktır.
Söz konusu bu terör olaylarına değinirsek;
Vatanın hür ve laik kimliği tehdit altındadır. Hal böyle olunca meftun terör illeti çoğalmaya, yürek yakmaya devam edecektir. Siz bizim askerimizin, polisimizin önünü keserseniz, görevlerini yapmalarını engellerseniz bundan önce geldiği gibi bundan sonra da şehit haberleri gelmeye devam edecektir.Konuşmama son vermeden önce diyorum ki; şu hükümet mensupları ve Sayın Başbakan askerin ve polisin önünü açamayacaksanız benim ninelerim Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de nasıl ki cephane ve su taşıdılarsa biz Anadolu kadınları mermimiz olmasa dahi onurumuz olan bu yazmamızla vatan hainlerini boğmasını çok iyi biliriz. Biz Bilecikliyiz. Biz Anadolu’yuz. Biz Dursun Fakıh, Ertuğrulgazi ve Şeyh Edebali Hazretleri’nin torunlarıyız. Biz Türkiye’yiz. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Boyraz ve sivil toplum kuruluşlarını temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup olaysız bir şekilde dağıldı.

DSC_0922

DSC_0936

DSC_0895

DSC_0906

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.