DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BAKAN VEYSEL EROĞLU, ”KARDEŞLİK İFTARI’NDA’

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ”Kardeşlik İftarı’nda yaptığı konuşmada;  ”Hep birlikte Bilecik’i çiçek gibi yapacağız. Bilecik’i, özellikle bütün Türkiye’nin en güzide bir yeri haline getirmeye çalışacağız.” dedi.

Bilecik Belediyesi’nin mahalle iftarları kapsamında Beşiktaş Mahallesi’nde düzenlediği Kardeşlik İftarı’na, Bakan Eroğlu’nun yanı sıra, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bakanlık bölge müdürleri, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

”Belediyemiz tarafından organize edilen ”Kardeşlik iftarına” hepiniz hoş geldiniz” ifadeleriyle sözlerine başlayan Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Ramazan, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma demektir. Biz gerçekten kimsesizlerin kimsesi olma noktasında yola çıkmış bir iktidarın bir mensubuyuz. Böyle bir başbakanın çalışma arkadaşlarıyız. Ramazan’ın az önce saydığım güzel hususlarını mahallelerimize taşımak için bu tür organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Kardeşlik hukukunu arttırmak noktasında bu iftarı düzenledik. Teşrifleriniz bizleri son derece memnun etti. Bu akşam ayrı bir mutluluk kaynağımız daha var. Çünkü bu akşam Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Kardeşlik iftarımıza katıldı ve kendisiyle birlikte yağmur rahmeti şehrimize geldi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim, önümüzde hiçbir engelimiz yok. Önümüzdeki tek engel sevgisizlik. ”Sevelim, sayalım, hoşgörelim. Bu dünya kimseye kalmaz” demiş Koca Yunus. Onun için birbirimizi sevelim. Sevgimiz ve hoşgörümüz daim olsun. Ramazan ayının feyzi ve bereketi hepimizin üzerine olsun.”

”BİLECİK’İ ÇİÇEK GİBİ YAPACAĞIZ”

Gerçekleştirilen iftar programıyla güzel bir akşam yaşadıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, konuşmasına; ”Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin, cennetiyle mükafatlandırsın” duasıyla başladı.

Önümüzde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin olduğunu hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

”Ben Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum. Değerli Bilecikliler, dün başbakanımıza, Bilecik’i ziyaret edeceğimi söylediğimde çok sevindi ve duygulandı. Sayın başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını sizlere iletiyorum. Başbakanımız son 11 ve 12 yılda büyük hizmetlere imza attı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize birçok alanda hizmetler gerçekleştirdik. Çünkü gelecek nesilleri yarışa hazırlamak istiyorsak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Gençlerimize önem vermeye devam edeceğiz. Ayrıca fakir ve yoksul olan çocuklarımıza her zaman yardımda bulunuyoruz. Buna ilişkin yatırımlarımızı ve bütçelerimizi kat kat arttırdık. Öğrencilerimize verilen bursların miktarını arttırdık. Biz gençlerimize güveniyoruz.”

”SEVGİ EVLERİNDE KALAN ÇOCUKLARIMIZIN GÜLMESİ BİZLERE MUTLULUK VERİYOR”

Toplum hayatında sevginin önemine değinen Bakan Eroğlu, sevgi evlerinde kalan çocukların gülmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
”İşte, sevgi evlerimiz var. Burada kalan çocuklarımızın gülmesi bizlere çok mutluluk veriyor. Çünkü onlara bu sevgiyi göstermemiz lazım. Yaradandan dolayı yaradılanı seveceğiz. Birbirimizi seveceğiz. Birimizin ayağına batan diken hepimizde acıyı hissettirmeli. O zaman bir aile oluruz, güçlü bir millet oluruz. Bizim anlayışımızda ”İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”. Çünkü burası, bu sözü söyleyen Şeyh Edebali’nin diyarı. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi daha da arttırsın. Tabi ki az önce de basın mensuplarımıza da müjdelerimizi ve Bilecik’e olan sevgimizi açıkladık. Bilecik’i, özellikle bütün Türkiye’nin en güzide bir yeri haline getirmeye çalışacağız. Çalışkan bir belediye başkanımız ve milletvekilimiz var. Bilecik’i hep birlikte çiçek gibi yapmaya hazır mıyız?” Ben de bir Bilecik sevdalısı olarak Bilecik’in her alanda gelişmesi için çalışacağımız sözünü veriyorum.”

Yakın zamanda hızlı trenin açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını belirterek, projenin Bilecik’e olan katkılarını anlattı.

İftar programında Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokole, Bilecik Belediyesi tarafından teravih namazlarından sonra vatandaşlarımıza ikram edilen Osmanlı Şerbeti sunuldu.

DSC_2035 DSC_2046 DSC_2079 DSC_2107 DSC_2167 DSC_2232

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.