DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ATIK YAĞ VE ATIK PİL TOPLAMA PROJESİ” KAPSAMINDA VATANDAŞLARIMIZ BİLGİLENDİRİLDİ

ATIK YAĞ VE ATIK PİL TOPLAMA PROJESİ” KAPSAMINDA VATANDAŞLARIMIZ BİLGİLENDİRİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan, ”Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri vatandaşları bilgilendirdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk ödevi kapsamında şehir merkezinde açtıkları stantta, vatandaşlarımızı bilgilendirdi.

Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmada, atık yağların zararları ve bu konuda neler yapılabileceği ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı.

ATIK YAĞLARIN ZARARLARI

“1 litre kullanılmış yağ 1 milyon litre yeraltı suyunu kirletmektedir. Yeraltı sularının kirlenmesinde lavabolardan dökülen kullanılmış kızartmalık yağların %25 etkisi olduğu belirlenmiştir. Atık yağlar su yüzeyini kapladığı ve güneş ışığını engellediği için sudaki canlı yaşamı bitirir. Atık yağlar lavabolarda ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara ve zararlara neden olmaktadır. Sizler de lavabo açıcılara, belediyemiz kanalizasyon sistemlerine büyük paralar ödemektesiniz.

SİZ NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Kızartma yağlarını defalarca gıdada kullanmaktan kaçının. Bilindiği üzere kızartma yağlarının gıdada defalarca kullanımı kanserojen etkiyi artırmaktadır. Kullanılmış kızartmalık yağları, kanalizasyona (lavaboya) toprağa, denize ve benzeri alıcı ortamlara kesinlikle dökmeyiniz. Ticari amaçla alınıp satılması yasak olan kızartmalık yağları diğer atıklardan ayrı olarak temiz ve ağzı kapaklı bir kapta biriktiriniz. Bu yağları Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı kullanılmış kızartmalık yağ toplayıcılarımıza veya belediyemizin göstereceği yerlere teslim ediniz. Okullarda muhtarlıklarda bulunan toplama noktalarına atık yağlarınızı teslim edebilirsiniz

DSC_6830 DSC_6833 DSC_6836 DSC_6839

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.