DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

ART NİYETLİ DÜŞÜNCE VE EYLEMLERE İNANMAYIN CAN DOSTLARIMIZ BİZE EMANET

ART NİYETLİ DÜŞÜNCE VE EYLEMLERE İNANMAYIN CAN DOSTLARIMIZ BİZE EMANET

 

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından son günlerde Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni karalayıcı söylem ve paylaşımlarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında  Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ve Bozüyük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Temsilcisi İrfan Öz, açıklamalarda bulundu.

HAYTAP BİLECİK ŞUBE BAŞKANI SENGER:

”ART NİYETLİ DÜŞÜNCE VE EYLEMLERE İNANMAYIN CAN DOSTLARIMIZ BİZLERE EMANET”

Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, açıklamasında ”Art niyetli düşünce ve eylemlere inanmayın can dostlarımız bizlere emanet” diyerek şunları kaydetti:

”Ben dernek başkanlığı dışında Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin gönüllü bir destekçisiyim.  Barınağımızı Bilecik ve ilçemiz veterinerleri eşliğinde ziyaret ettik. Burada hayvanlarımıza eziyet edildiğini ve aç kaldığını iddia eden dostlarımız var. Ben öncelikle başta bu dostlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın barınağımıza gelerek bir inceleme yapmaya davet ediyorum. Yani başta sosyal medya olmak üzere çeşitli mecralarda işte haksız yere söylenen söylentiler, bir bayanın gelip burayı karıştırması, darp olaylarını gündeme getirmesi son derece üzücü. Gerçi ben bunların böyle olmadığını sosyal medyada palaştım ancak insanların ilk görüşteki intibaları kadına şiddet varmış gibi algılanıyor. Aslında böyle birşey yok. O da bir hayvansever olduğunu söylüyor ama ben o arkadaşın hayvanları sevdiğini sanmıyorum. Sadece zarar veriyor. Buraya 5 dakikalığına gelip, bir daha hiç uğramıyorlar. Burada ne yaşandığını kimse bilmiyor. İnsanlar her gün bir kötülemeyle önümüze çıkıyorlar. 30 bin 40 bin mail alıyorum. Hayvanlara eziyet edildiğini söylüyorlar. Ben haftada en az 3 kez 4 kez geliyorum. Bugüne kadar bir eziyet görmedim. Tabi ki bazı eksiklikler olabilir. Ben barınaklara karşıyım. Barınaklar hayvan ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanların iyileştirildikten sonra tekrar doğal yaşam alanlarına salındığı yerlerdir.”

LÜTFEN ÇOCUKLARIMIZIN HAYVANLARDAN KORKAN BİR NESİL ŞEKLİNDE YETİŞTİRMEYELİM”

Anne ve babaların, çocuklarına hayvan sevgisini aşılamaları noktasında uyarıda bulunan Sergen şöyle devam etti:

”İnsanlarımız maalesef çok duyarsız ve bencil. Köpeği alın, kediyi alın çocoklarımız okula gidemiyorlar” diye şikayet ediyorlar. Bence çocuklar yönlendiriliyor. Çocuklar bir kere hayvanseverdir. Anneler, babalar işte; ”elleme, ısırır, pis” şeklinde öğütlerde bulununca çocuklar kötü şekilde etkileniyorlar. Bunun için bu çocuklarımız hayvanlar yanlarına geldiği zaman korkuyor ve onlara taş atıyor, tekme atıyor. Bu da çocukların hayvanlardan uzaklaşmasına sebep oluyor. Burada kedi ve köpeklerimiz var. Burada tedavileri devam eden hayvanlarımız var. Tabi ki herşey dört dörtlük olmayabilir. Ancak gerçekten Belediye Başkanımız ilimize çok güzel bir tesis kazandırdı.   Mamalarımız çok. Hayvanlarımızı kuru ekmekle doyurmuyoruz. Gerekli ilaçlarımız var, kısırlaştırma tedavilerimiz de devam ediyor. Bu hayvan dostlarımız ile birlikte çalışırsak eğer bu çalışmaları çok daha güzel ve kolay bir şekilde yürütürüz. Yani haksız ve gereksiz kötülemeler ve karalamalar yerine lütfen daha yapıcı ve adaletli olalım, hoşgörülü olalım. Gösteri ve şov yapmaya değil de bize destek olmaya gelirlerse, birleşiriz ve eksiklerimizi çok daha rahat bir şekilde tamamlarız. Ama maalesef kötüleme var. Asla destek olmuyorlar. İşte bu yüzden de bizler de sıkıntı yaşıyoruz.

 

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ NEDRET AVCI:

”İL VE İLÇELERİMİZLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE CAN DOSTLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ise Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, sokaktan aldıkları hayvanları tedavi ettikten sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına geri bırakıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

”Can dostları hayvanlarımızı tedavi ettikten sonra en fazla 20 gün burada tutuyoruz. Çünkü burası aynı zamanda geçici bakım evi. Biz burada Coğrafya Bilgi Sistemi (CBS) ile sokak hayvanını almış olduğumuz yerde fotoğrafını çekiyoruz ve burada gerekli tedavi işlemleri sonrasında tekrar aldığımız noktaya bırakıyoruz ve bunu fotoğraflıyoruz ve sitemize ekleniyor. Burada hayvanlarımız kesinlikle aç kalmıyor, günde iki defa yemleme yapılıyor. Günde 4 defa temizli işleri yapılıyor. Buraya gelen hayvanlarımız ultrasyon cihazıyla gerekli testler yapıldıktan sonra tedavi ediliyor. Burada bütün hayvanlar mutlu ve huzurlu. Hayvanların kapalı alanda kaldığı şeklinde şikayetler geliyor. Şunu özellikle vurguluyorum ki burası geçici bakım evi. Tedavisini yapmış olduğumuz hayvanı doğal yaşam alanına tekrar bırakıyoruz. Tedavilerini yaparak sokağa bıraktığımız hayvanlar için de vatandaşlarımız şikayette bulunuyor. Bizler o hayvanları 5199 sayılı yasa gereği aldığımız yere bırakmak zorundayız ki öyle yapıyoruz. Diğer yandan Bozüyük başta olmak üzere diğer ilçelerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Bozüyük’te kedilere yönelik tedavi hizmeti verilmediği için bizler burada o tedavi imkanını sunuyoruz. Bugünlerde basın ve sosyal medyada burası ile ilgili gerçekten bizleri de üzen eylem ve paylaşımlar oluyor. Burada, görüldüğü şekliyle bir sıkıntı yok. Bu olay soruşturma sürecinde olduğu için fazla bilgi veremiyoruz. Ancak buna ilişkin haklarımızı arama çalışmamız bulunuyor. Bu çalışmaları tamamen art niyetli ve başka amaçlar güden gayretler olarak görüyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Bozüyük Belediyesi Veteriner İşleri Temsilcisi İrfan Öz ise Bozüyük Belediyesi olarak gecici bakım evinde aynı Bilecik’teki art niyetli insanların vermiş olduğu sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Yaptığımız işler son derece mükemmel olmayabilir. Ancak bizler herşeye objektif olarak bakılmasını istiyoruz. Yalan ve yanlış beyanat ve yönlendirmelerle bu tarz güzel hizmet veren tesislerin karalanmasına karşıyız. Bilecik Belediyesi tarafından ilimize kazandırılan bu tesis son derece güzel ve örnek mahiyetinde bir yer. Bizler de Bozüyük Belediyesi olarak buradan faydalanıyoruz. Sühendan Hanım da sağolsun bu konuda bizlere destek veriyor ve son derece gayret gösteriyor. Çünkü bizler de birer birey olarak moral ve motivasyona ihtiyaç duyuyoruz. Yani bizler de bu şekildeki kötüleme ve karalama haberleri ile son derece üzülüyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Heyet açıklamasının ardından Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.