DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYESİNE BİR GÜZEL ÖDÜL DAHA

SAĞLIKLI ŞEHİR BİLECİK’İMİZE SAĞLIK ALANINDA BİR GÜZEL ÖDÜL DAHA

Bilecik Belediyesi, 34 üye belediyenin 100 projeyle başvurduğu “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri Yarışmasında bir ödül daha aldı.

Bilecik Belediyesi, gerek fiziki, gerek sağlıkla ilgili gerek kültürel ve sosyal alandaki birçok örnek çalışmayı uygulamaya koyarak, ödül almaya devam ediyor.

Şu ana kadar örnek niteliğinde olan birçok eseri şehrimize kazandırarak ödül alan Bilecik Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olarak yeni ve anlamlı bir başarıya daha imza attı.
Bilecik Belediyesi, aktif üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’nin Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nda bu yıl; ‘’Sağlıklı Yaşam Kategorisinde’’ Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim isimli proje ile ödül almaya hak kazandı.

Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji konulu konferansa katılarak ödülü aldı.
Gerçekleştirilen ödül törenine ayrıca Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ile Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı, Bilecik Belediyesi Başkanlığı Danışmanı ve Bilecik Belediyesi Karbon Ayak İzi Belirleme Çalışması Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Türe de katılarak, şehrimiz adına yaşanan güzel tabloyu paylaştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 25’incisi düzenlenen ‘Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji’ temalı, Sağlıklı Kentler Birliği Mersin Buluşması adıyla gerçekleştirilen ödül töreninde ayrıca Bilecik Belediyesi, Şehrin Karbon Ayak İzini Belirleme çalışması için sertifika almaya hak kazandı.

‘’BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’’
‘’BİLECİK YAPILAN BÜTÜN ÇALIŞMALARIN EN İYİSİNE LAYIKTIR’’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, alınan ödül hakkında yaptığı değerlendirmede; ‘’Hizmetkarı olmakla onur duyduğumuz Bilecik’imizin adını yeni bir platformda yeni bir çalışmayla daha duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten önemli ve anlamlı bir çalışma ile aldığımız bu ödül ile Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik’imizin her şeyin en iyisine layık olduğunu göstermiş olduk. Bu başarıyla ilimizi sadece bölgemizde değil bütün ülkemizde en iyi şekilde temsil etmiş olduğumuzu söyleyebiliriz. Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim adlı projemizi, Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştirdik. Ben bu anlamda Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş ve ekibine teşekkür ediyorum. Diğer yandan şehrimiz için önemli olan bir diğer çalışma olan ”Şehrimizin Karbon Ayak İzini Belirleme çalışmamız var ve bu alanda da sertifika aldık. Bu çalışması dolayısıyla Belediye Başkanlığımız Danışmanı olan Prof. Dr. Cengiz Türe’ye de teşekkür ediyorum. İnşallah daha yeni proje ve ödüller ile başarılarımızı artırmaya devam ederiz’’ ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sağlıklı Kentler Birlik Başkan Vekili ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile 13 Belediye Başkanı, birlik üyesi belediye temsilcileri, akademisyenler ve yaklaşık 200 katılımcı katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.