DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Annesinin böbreğiyle hayata tutundu

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş’ta yaşayan ve bir yıl önce apandisit ameliyatı olan Ali Köse’ye, tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Hastalığı nedeniyle diyalize girmeye başlayan Köse’ye doktorlar nakil olması gerektiğini bildirdi. Çocuğunun diyalize girmesini istemeyen anne Yeter Köse ise böbreğini vermek için gönüllü oldu. Tedavi için Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde yapılan testlerde nakil için problem olmadığı belirlendi.

Merkez sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu yönetiminde gerçekleştirilen ameliyatla anneden alınan böbrek, oğluna başarıyla nakledildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ali Köse, annesine teşekkür etti.

Anne Köse de böbreğini hiç düşünmeden oğluna verdiğini belirtti.

Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Köse, “Evlat olduğu için kendi canını düşünmüyorsun. Şuanda ikimizin sağlığı çok iyi” ifadelerini kullandı.

kaynak.:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.