DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ANADOLU YILDIZLAR JUDO ŞAMPİYONASI FİNAL HEYECANI BAŞLADI

ANADOLU YILDIZLAR JUDO ŞAMPİYONASI FİNAL HEYECANI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Analig Judo Final Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstasyon Spor Salonunda yapılan seremoni töreni ile bugün start aldı.
İstasyon Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine İl Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Daire Müdürleri, ASKF Başkanı Nusret Tosun, Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Komitesi Başkanı Fikret Papur ve Judo Federasyonu Teknik Kurul üyeleri Hüseyin Üstündağ, Yavuz Yolcu, Armağan Güzen, Judo Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek 33 ilden 310 sporcu , antrenörler ve spor severler katıldı.
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sporculara hitaben yaptığı açılış konuşmasında;
‘‘Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek olan Kuruluş ve Kurtuluşun simge şehri, ‘‘İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın’’ diyen Şeyh Edebali’ nin diyarı, Ertuğrulgazi’nin sancağı olan Bilecik’imizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Böyle büyük bir oraganizasyona ev sahipliği yapmamıza vesile olan öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.
Anadolu Yıldızlar Ligi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst Gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri ve amaçları doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Ligi oluşturulmuştur.
Judo Ülkemizde ki en eski olimpik branşlardan birisidir. Judo’nun en büyük değerleri saygı, nezaket, ciddiyet, takdir etmek, kendine hakim olma, dayanışma ve doğruluktur. Judo felsefesi olan bir branşımızdır.
İlimizde ise son zamanlarda büyük hamleler yaparak kısa sürede gençlerimizin ilgi odağı haline gelmiş, her geçen gün güçlenerek daha sağlam adımlarla başarı çıtasını yükseltmeye devam eden bir branşımızdır.
Uzun yıllar judo geçmişi olan birisi olarak böyle önemli bir branşta ter döküp şampiyonaya kadar gelmeyi başaran siz değerli sporcularımızı can-ı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum’’ dedi.
İl Müdürü Yıldız’ın konuşmasının ardından Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal’ın organizasyon da emeği geçen protokol üyeleri için gönderdiği şiltler takdim edildi. Şilt takdimi sonrasında Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından Judo Federasyonu temsilcilerine hediye takdimi yapıldı.
Renkli görüntülere sahne olan açılış töreni çeşitli illerden gelen judocuların çekişmeli maçları ile devam etti.
15

18

20

21

36

39

40

41

42

1

3

5

12

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.