DOLAR
32,4530
EURO
34,8305
ALTIN
2.446,17
BIST
9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ALMANYA VE İSVİÇRE’DEN BİLECİK’E TARİH GEZİSİ

ALMANYA VE İSVİÇRE’DEN BİLECİK’E TARİH GEZİSİ

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Almanya ve İsviçre’de öğrenim gören öğrencilerden oluşan kalabalık heyeti ağırladı.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi; yurt içinden ve yurt dışından konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Her gün gerek heyet ve gruplar şeklinde gerek bireysel olarak Bilecik’e gelen heyetler, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini anlayarak, tüm dünyaya duyuruyor.

Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığında Değerler Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen programın amacı, yurt dışında yaşayan gençlerimizin milli kimlik ve manevi benliklerini kaybetmemelerini sağlamak.

Programları kapsamında; Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonunda Bilecik Fethi Belgeselini de izleyen heyet, Şeyh Edebali Türbesinde dua etti ve yetkililerden ilimiz tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

İlimize ait lezzetlerden olan nar ve ayva lokumlarının ikram edildiği öğrenciler, ilimiz ve Tarih Şeridine duydukları hayranlığı ifade ederek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.