DOLAR
32,4937
EURO
34,7446
ALTIN
2.422,24
BIST
9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Akşener; “Anladılar ki Abbas yolcu, o yüzden topuyla tüfeğiyle bizim üzerimizdeler.”

Söğüt temasları kapsamında belediye ziyaretinin ardından halka seslenen Akşener’i yoğun bir kalabalık dinledi. Demokratik bir hakkı dile getirmek için yola çıktıklarını belirten Akşener, konuşmasında ağırlıklı olarak Ak Parti’ye ve MHP genel merkezine yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı aday olan isimlerden biri olan Akşener, yeni genel başkanın seçilmesi planlanan kurultaya Ak Parti’nin müdahil olmasına tepki gösterdi.

PKK terör örgütüne, paralel yapıya ve yolsuzluk yapanların MHP iktidarında yargılanacağının altını çizen Akşener, “Bizim iktidarımızda adaleti tesis ettikten sonra, insanımızın birbirine olan güvenini sağladıktan sonra, ekonomimizi üreten bir ekonomi haline getirdikten sonra, ülkemizi bir huzur adasına getirdikten sonra , işsiz gençlerimizin iş bulabildiği, üniversite mezunlarının işsiz olarak dolaşmadığı, yıllık büyümenin yüzde 6-7 olduğu ve bu büyümenin halkça paylaştırıldığı bir Türkiye’yi sağladıktan sonra zaten MHP’nin iktidarıyla ilgili Cenab-ı Hak hepimize büyük sevaplar nasip edecek diye düşünüyorum.”dedi.

MHP Genel Merkezi’ne de tepki gösteren Akşener, “Bizim genel merkezimiz bize diyor ki “Bunlar da amma koltuk meraklısıymış. Biz bir ideoloji partisiyiz. Bizden bir iş güç istemeyin” deniliyor. Ben de tersini söylüyorum. Biz koltuk meraklısıyız. Ben iddia ediyorum ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı ülkücü olacak, Türk milliyetçisi olacak. Bu ülkenin meclisinde MHP kapıya yakın değil. Malum partinin yanında değil tek başına iktidar olacak.

Buradan genel merkezimiz dahil herkese söylüyoruz; Bizi korkutamazsınız. Yıldıramazsınız. Bu yola çıktık, yürüyoruz ve başaracağız. MHP’yi tek başına iktidar yapacağız.”şeklinde konuştu.

“Bütün yamukları düzelteceğiz”

Akşener konuşmasında şunları aktardı:

“Kendimizi birden Adalet ve Kalkınma Partisinin külliyesinden başlayarak sarayına kadar ne kadar insan varsa yönetici hepsiyle karşı karşıya bulduk. En son sayın Davutoğlu’nun da tartışmanın içine girmesiyle birlikte demek ki MHP’nin kurultayı sadece ve sadece MHP’lilerin meselesi değil, aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yöneten sayın başbakan ve sayın cumhurbaşkanı başta olmak üzere hepsinin problemiymiş. Allah şahittir ki sinir bozmaya devam edeceğiz.

8 Nisan’da mahkeme karar verdi, 7 tane yandaş gazete “MHP’ye darbe” manşetler dizisiyle çıktı. Neymiş, paralel darbe yapmış. Paralel kimmiş? Benmişim. Buradan ilan ediyorum ben paralel değilim ama bana paralel diyen herkes yamuktur. Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde and olsun ki önce bütün yamukları düzelteceğiz.

“Bu kadar çok kandırılan bir yapı devleti yönetemez”

Türkiye’yi bir iç savaşın eşiğine getirdiler. Önce çözüm süreci dediler. Herkes bunu dile getirdi, özellikle MHP mensupları. Daha sonra 2014 yılında bir kanun çıktı. Çözüm sürecinin şifahi emirle kafası çevirttirilmiş devlet memurlarını ve siyasilerini korumak üzerine bir kanun çıktı. Ne yaparsanız yapın siz yargılanamazsınız diyen bir kanun çıktı. Güney doğudaki mücadelede asker olan bütün evlatlarımıza Cenab-ı Hak yardımcı olsun. Ergenekon davaları sonrasında bunun yanlış olduğunu, kumpas olduğunu pek çok kişi söyledi. Onlardan birisi de benim. Ak Parti’nin en üst düzeydeki yöneticileriyle tek tek konuştum. Sonuç; O gün vesayetin bitişiydi. Daha sonra bir baktık ki paralel aldatmış. 13 yıl yan yana durduktan sonra ben kandırıldım dediniz.

Buradan sesleniyorum bir ülke düşünü ki b ülkeyi yöneten başından sonuna herkes en ufak bir meselede kandırılabiliyor. Böyle bir ülkede bu yöneticilerle acaba bizim devletimizi yönetenleri başka kimler kandırdı? Bu kadar kandırılmaya müsait bir yapı bir ülkeyi yönetemez.

“MHP iktidarında yargılanacaklar”

Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili bir mahkeme açıldı. MHP iktidarında eğer burası bir terör örgütüyse, her biriniz ayrı ayrı yardım ve yataklık ettiniz. Dolayısıyla o mahkemede her biriniz MHP iktidarında yargılanacaksınız. Paraleli de yargılanacak, yardım ve yataklık yapanı da yargılanacak.

PKK terör örgütüdür. Dünyaya bunu böyle anlattık. Yıllar boyunca gelen her hükümet bunu böyle anlattı. Sayın Erdoğan 2005 yılında Diyarbakır’da Kürt meselesi vardır bunun meselesi benim meselemdir dedi. Tarihinde ilk defa bir başbakan bir etnik unsur tarif etti ve o unsun bu ülkede ayrımcılağa uğradığını iddia etti. O günden itibar Türk devletinin bütün tezleri sayın Erdoğan’dan sonra çöktü.

PKK bir terör örgütüdür. Kan emici bir örgüttür. Kürtlere en büyük eziyeti yapan bir terör örgütü. HDP karanlık bir siyasi yapı. Ama bu terör örgütüne yardım ve yataklıkta bugünkü iktidar mensupları bizim iktidarımızda yargılanacaksınız.

“İktidarın terör mücadelesinin yanındayız”

İktidarın terör mücadelesinin yanındayız. Eksik yapıyorlar ama yanındayız. Biz bugüne kadar azan terör yapısını şımartan bugünkü iktidarın yanlışlarıdır. Biz geldiğimizde 6 ayda terörün belini kıracağız. Çünkü daha evvel yaptık. Nasıl mücadele edileceğini biz biliyoruz. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var.

Gençlerimiz iki araya sıkıştırıldı. Birincisi uzman çavuş ol git şehit ol, diğeri taşeron yanında çalış. Bunun adı emek hırsızlığıdır. MHP iktidarında eşitliği, adaleti, hakkaniyeti sağlayacağız.

MHP iktidar oluyor. Bir kongre düşünün ki iktidar partisi bütünüyle işin içine girsin ve o partinin iç işlerine karışsın. Analadılar ki Abbas yolcu, o yüzden topuyla tüfeğiyle bizim üzerimizdeler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.