DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Verimlilik Haftası

Üretim sürecine sokulan çeşitli faktörlerle (girdiler), bu sürecin sonunda elde edilen ürünler (çıktılar) arasındaki ilişkiyi ifade eden Verimlilik, savurganlıktan uzak, kaynakları en iyi biçimde değerlendirerek üretmek demektir. Anlamlı bir kalkınma ölçütü olan verimlilik, günümüzde kalite ile birlikte sunulan, rekabet ile birlikte düşünülen, bilgi teknolojisini devreye sokan, çevreyi geliştirmeyi amaçlayan bir dünyayı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle verimlilik bir bilinç meselesidir. Bu bilinç toplumun her kesiminde, her ferdinde oluşturulmalı ve yaygınlaştırılmalıdır.  
1992 yılından 2011 yılına kadar mülga Milli Prodüktivite Merkezinin kuruluş tarihi olan 17 Nisan tarihini içine alan hafta, “Verimlilik Haftası” olarak kutlanmış olup, çeşitli etkinlikler ile farklı toplum kesimlerine ulaşılmaya çalışılmıştır. Bu uygulama kapsamında hafta içinde ülkemizin dört bir yanında; başta kamu ve özel kesim kurum ve işletmeleri, eğitim kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları olmak üzere tüm kesim ve sektörlere yönelik olarak verimlilik bilgi ve bilincini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amaçlı çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.
08.06.2011 tarihinde yürürlüğe giren 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile işlevleri ve organizasyon yapısı değişen Bakanlığımızın “Verimlilik” alanındaki görev ve yükümlülükleri de artmış olup 2014 yılından itibaren “Verimlilik Haftası” kutlamalarına devam edilmiş ve geçtiğimiz yıl bu etkinlikler 27 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.
Hafta kapsamında, bu sene ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapabilmek; bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenleyebilmek; bu etkinlikleri önümüzdeki yıllarda tüm yurt sathında yaygınlaştırarak verimlilik bilincini kamuoyuna benimsetebilmek amaçlanmaktadır.  
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası Etkinlikleri, 25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecektir.
Toplumun tüm kesimlerinde verimlilik bilinci oluşturulması amacıyla her yıl gerçekleştirilen Verimlilik Haftası kapsamında, Ankara başta olmak üzere birçok ilimizde verimlilik temalı çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Yenilikçilik, temiz üretim, KOBİ’lerin kurumsallaşması, verimlilik-ekonomik büyüme ilişkisi gibi konuların ele alınacağı toplantı, seminer, konferans ve panellerde konunun uzmanları görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaklardır.
25 Nisan 2016 tarihinde Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezindeki açılış etkinlikleri kapsamında işletmelere yönelik “Verimlilik Proje Ödülleri” ile öğrenciler için açılan “Verimlilik Temalı Fikir ve Kısa Film Yarışması”nın ödülleri de sahiplerini bulacaktır. Bu arada Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin tepe yöneticileri verimlilikle ilgili tecrübe ve kazanımlarını anlatacaklardır.
Bu bağlamda, 25 Nisan-1Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecek olan Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında İlimizde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Bilecik Demir Çelik San. Ve Tic. A.Ş. fabrikasına teknik gezi düzenlenecek ve işletmenin verimlilik yönü tanıtılacaktır.
Değerli Bilecik basınına saygı ile duyurulur.

Bayram KAYA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.