DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

AK Parti ‘de Adayların Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

AK Parti ‘de Adayların Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, adayların bir bölümünün 7 Ocak 2024 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde, daha sonra kalan adayların ise 15 Ocak 2024 Pazartesi günü seçim beyannamesi ile birlikte Ankara’da açıklanacağını söyledi.  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında çalışmaların geç saatlere kadar devam ettiğini anlatan Çelik, adayların 2 parçalı bir takvim halinde açıklanacağını ve ilk bölümde büyükşehirler ile şehirlerin bir kısmının, kalanların ise seçim beyannamesi ile birlikte 15 Ocak 2024 tarihinde Ankara’da açıklanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti seçim beyannamesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, ”Yerel yönetim deneyimi çok yüksek olan, bir bakıma da bizim siyasi hareketimizin öncesinde Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği dediğimiz bir belediyecilik geleneği içerisinden siyasi hareketimize de evrilmiş bir yapıyız. Bu sebeple de yerel yönetimler konusunda söyleyeceğimiz hem çok şey var, bir yandan da tabi 20 yıldır bu konuda yaptığımız bir sürü şey var. Cumhurbaşkanımızın daha önceki belediye başkanlığı döneminden deneyimleri var. Ama tabi hayat devam ediyor. Toplumsal değişim şehirlerdeki değişim, şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda da yeni şeyler yeni siyasetler geliştirmeyi de gerektiriyor. Hem bizim belediyecilik geleneğimizin ana esaslarını içeren, hem de belediyecilik konusunda bugünün şartlarına, bugünün dünyasına, bugünün ihtiyaçlarına hitap edecek  söylemlerin yer aldığı, projelerin, siyasetlerin sentezi olan bir beyanname olacak.” ifadelerinde bulundu.

Çelik, diğer siyasi partilerle iş birliği görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.