DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
ALTIN
2.508,04
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

AHŞAP SANATINDAN MUHTEŞEM ÜRÜNLER

 AHŞAP SANATINDAN MUHTEŞEM ÜRÜNLER

Bilecik Belediyesi tarafından her dönem gerçekleştirilen ve onlarca öğrencinin eğitim alarak, birbirinden güzel eser ortaya koyduğu Ahşap Boyama Kursu’nda muhteşem ürünler ortaya çıktı.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda öğrenciler, birbirinden güzel ürünler ortaya çıkardı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen ve geçtiğimiz günlerde sergilenen el emeği göz nuru eserleri ortaya koyan kursiyerler yaz tatiline girdi.

Kurs Eğitmeni Aysen Aydoğdu, Bilecik Belediyesi’nin gerekli tüm malzeme ve ekipman desteğini sağladığı kurslar hakkında yaptığı değerlendirmede, Bilecik Belediyesi Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde birçok güzel aktiviteyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Kurslar ve yapılan eserler hakkında bilgi veren Aydoğdu, şunları söyledi:

”Bu yıl geçen yıllara göre kursiyerlerimizin sayısı arttı. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grupta gerçekleştirilen kurslarımızda yaklaşık 30 öğrencimiz var. Kurslarımızın bu sezonunu bitirdik.Bu dönem kurslarımızda üniversite öğrencileri daha çok olmakla birlikte ev hanımı ve çalışan kursiyerlerimiz de var. Yani çalışanlarımız da boş zamanlarını burada değerlendiriyorlar. Ekip olarak geçtiğimiz haftalarda bir segi düzenledik. Sergide her bir arkadaşımızın yaptığı el emeği göz nuru eserleri sergiledik. Gerek sergideki eserleri gören vatandaşlarımız gerek bu çalışmalarımızdan haberdar olanlar, bu çalışamaları meydana çıkarmada Bilecik Belediyesi’nin sağladığı imkanlardan son derece memnunlar. 3 yıldır, burada kullanılan tüm ürünlerin Bilecik Belediyesi tarafından karşılanması kursiyerler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Bu katkı öğrencilerin buraya gelmelerinde büyük bir etken oluyor. Kursiyerler burada gerek kurulan arkadaşlıklarla gerek yapılan ürünlerle kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Yıl sonu çalışmalarımızın olduğu bir sergi düzenledik ve ben burada yapılan her bir ürünle gurur duydum.”

”BÜTÜN KATKILARINDAN DOLAYI BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kurstaki bütün malzeme ve ekipmanların Bilecik Belediyesi tarafından karşılandığını belirten Aydoğdu katkılarından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür ederek, şunları kaydetti:

”Ahşap boyaması eğitimlerimiz kapsamında ilk olarak zımpara çalışmalarımız oluyor. Ürünü zımparayla temizledikten sonra boyama işlemini gerçekleştiriyoruz. İlk bir ayımız boyama ile geçiyor. Onun haricinde peçete çalışmasıyla aşama aşama devam ediyoruz. Yani transfer, degobaj ve en sonunda da vernikleyip bitiriyoruz. Bizlere böyle ortamlarda böyle imkanlar sunarak, güzel eserler ortaya koymamızda gereken tüm desteği sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı’ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, zamanlarını ayırıp, kurslarımıza devam eden arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.Burada yapılan tüm ürünler son derece kullanışlı ve fayda sağlayacak nitelikteki ürünlerdir. Çalışmalarımız kapsamında gazetelikler, şemsiyelikler, zigon sehpalarımız, raflarımız, ecza dolapları, mumluklar, tablolar, aynalıklarımız ve çeyiz sandıkları gibi son derece güzel ürünler ortaya koyuyoruz. Yani baştan sona bütün evin ihtiyacı olan ürünleri yapabiliyoruz.

DSC_0533 DSC_0530 DSC_0531

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.