DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN TERAVİH ÇIKIŞI OSMANLI ŞERBETİ

BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN TERAVİH ÇIKIŞI OSMANLI ŞERBETİ

Bilecik Belediyesi tarafından, Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik’te, birbirinden güzel gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor.

Ramazan ayına ilişkin birçok güzelliği hemşerilerimizle buluşturan Bilecik Belediyesi, her mahalledeki iftar buluşmaları, Ramazan ayı boyunca Kültür Sitesi’ndeki iftar ve sahur sofrası gibi güzel faaliyetleri gerçekleştirmenin yanısıra, Ramazan ayı boyunca birçok camide teravih namazı çıkışında vatandaşlara, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Osmanlı Şerbeti ikramı yapılıyor.

Yine tüm mahallelerimizde Mukabele programlarını gerçekleştiren Bilecik Belediyesi Ramazan ayının birçok yönden verimli ve dolu dolu geçmesini sağlıyor.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik’te ecdadımızdan kalan birçok güzel geleneği yaşatan Bilecik Belediyesi tüm Ramazan ayı boyunca; Dursun Fakih Cami, Soğuksu Mahallesi Camii, İstasyon Cami, Yediler Cami, Çamlıca Öğrenci Yurdu, İmam Hatip Lisesi Camii, Mihalgazi Cami, Ertuğrulgazi Çarşı Cami, Kırklar Camii, Dedeoğlu Camii, Bala Hatun Camii, Kayıboyu Cami, Osmanlı Camii, Edebali Camii, Osmangazi Camii, Orhangazi Camii ve Dindar Pasajında hemşerilerimize Osmanlı Şerbeti ikram edecek.

Bilecik Belediyesi, öğrenciler tarafından yöresel kıyafetlerle sunulan ve Selçuklular ile Osmanlı Devleti dönemlerinin yaygın bir geleneği olan şerbet kültürünü ilimizde yaşatmış oluyor.

VATANDAŞLARIMIZLA SAHUR SOFRASINDA BİR ARAYA GELİYORUZ

Ramazan ayını, gerçekleştirdiği birçok etkinlik ile dolu dolu geçmesini sağlayan Bilecik Belediyesi, hemşerilerimizi ve misafirlerimizi sahur sofrasında bir araya getiriyor.

Bütün mahallelerimizdeki hemşerilerimizi iftar sofrasında bir araya getiren Bilecik Belediyesi hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, Ramazan ayında hemşerilerimizi ve misafirlerimizi sahur sofrasında da ağırlamaya başladı.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi, bütün Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı iftar sofrasında buluştururken, aynı zamanda sahur yemeğinde bir araya getiriyor.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonluğunda gerçekleştirilen ve sosyal belediyecilik anlamında örnek olan çalışma ile, şehir merkezindeki kültür sitesinde vatandaşlarımızı sahurun bereketini yaşamaya davet ediyoruz.

DSC_0583 DSC_0541 DSC_0567

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.