DOLAR
32,3752
EURO
34,7818
ALTIN
2.434,64
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
20°C
Bilecik
20°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

AFAD’tan Bilecik İçin Meteorolojik Uyarı

AFAD’tan Bilecik İçin Meteorolojik Uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bilecik’te ikamet eden vatandaşlar için sms ile bilgi mesajı göndererek meteorolojik uyarıda bulundu.

Cep telefonlarına sms yolu ile gönderilen mesajda, ”Meteorolojiye göre yarın Bilecik’te kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olun.” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Bilecik, Eskişehir Bursa ve Kütahya’yı kapsayan bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların yarın (11 Mart 2023) sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması beklenirken, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli, gece saatlerinden itibaren fırtına ve kuvvetli fırtına, yükseklerde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Marmara Denizi’nde Fırtına Uyarısı

Marmara Denizi’nde bu gece saatlerinden itibaren rüzgarın güney ve güneybatıdan fırtına (6 ila 8, 50-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden; ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir.

Lodos Fırtına Uyarısı

Rüzgarın; bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik) güney (Kıble) güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Bölgemiz genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik) sağanak ve gök gürültülü yağışların, Cumartesi ve Pazar günleri yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.