DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Adli Muhasebe Uygulamaları Masaya Yatırıldı

Adli muhasebe uzmanı ve FAC Yönetim Kurulu Başkanı Baki Toraman Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde katıldığı seminerde, adli muhasebe uygulamaları ve hile denetimi konuları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Üniversitemiz Yönetim ve Denetim Kulübü (YDK) ile Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (BSMMMO) iş birliğiyle gerçekleştirilen seminere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

 

İşletmelerin hileler dolayısıyla ciddi maddi kayıplar yaşadıklarını, küreselleşme ve teknolojide yaşanan gelişmeler sonucu işletmelerin karmaşıklaşan iş ortamlarının hileye ve hileli işlemlere uygun zemin sağladığını belirten Baki Toraman, verdiği eğitimin temel amacının hileler karşısında farkındalık oluşturmak ve nihai olarak hile denetimi bilinci kazandırmak olduğunu söyledi.

 

Toraman sunumunda; hile teorisi, hile türleri ve belirtileri, varlıkların kötüye kullanımı, finansal tablo hileleri, yolsuzluk, hile belirtileri, hilenin ortaya çıkartılma yöntemleri, hileden korunma önlemleri, hile denetimi metodolojisi, kurum genelinde hile riski değerlemesi, hile denetimi programının oluşturulması, hile denetiminde bir araç: veri madenciliği, iç kontrol ve hile arasındaki ilişki, hile önleme maliyetleri ve hile işlemlerin işletmeye zararları, standartlar, hile soruşturması, hile denetimi raporlaması ve vaka çalışması konularında bilgi verdi.

 

9 Mayıs 2017 tarihinde İİBF konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İİBF öğrencileri, YDK kulübü ve Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Seminer sonunda konuşmacı Baki Toraman’a İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa İpçioğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Seminer, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.