DOLAR
32,3120
EURO
35,1602
ALTIN
2.283,89
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

‘Adalet Yürüyüşü’ Kocaeli etabına katılmak üzere yola çıktılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün önderliğinde il örgütü Adalet Yürüyüşünün 19’uncu gününe katılmak üzere Bilecik’te gerçekleşen yürüyüşün ardından Kocaeli’ye yola çıktı.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’ta başlayan Adalet Yürüyüşüne CHP Bilecik il örgütünden yine destek geldi.

CHP Bilecik İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün öncülüğünde “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları atarak Teyfikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, 15 Haziran günün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu karar doğrultusunda Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ve bu yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik il örgütü olarak 3’üncü kez katılım sağladıklarını söyledi.

Tüzün konuşmasına şöyle devam etti:

Bugüne kadar ki başta Ankara başlangıcı Düzce, Hendek, Adapazarı sınırları benim şahsen milletvekiliniz olarak 9 kez katıldım. Bugün 10’uncu katılımımı gerçekleştireceğim. Bu çalışmanın altında sadece ve sadece İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verildi diye başlattığımız bir kampanya değildir. Biz bu Adalet Yürüyüşünü başta bu ülkede eğitimli adaleti isteyerek, sağlıklı adalet isteyerek, tarımda adaleti isteyerek, emniyette adaleti isteyerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinde adaleti isteyerek, emekçi sınıfımıza adaleti isteyerek, emeklilerimize adaleti isteyerek ve tüm Türkiye’de adalet isteğiyle yola çıkmış bulunuyoruz.

Bu bir başlangıçtır. Bu başlangıcı birileri bu Türkiye’de başlatmak durumundaydı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu başlangıç sürecini devam ettiriyoruz. Ama yüreği, gönlü, düşüncesi binlerce milyonlarca olup böyle bir yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Ama AKP’nin zulmü, baskısı, tehdidi, şantajı hiçbir şekilde bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Her türlü baskıya, tehdide ve şantaja rağmen biz yürümeye ve adalet aramaya devam edeceğiz. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın.

Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar anlayışımızı, düşüncemizi layık, demokratik, cumhuriyeti ve demokrasiyi nasıl savunduysak, bugün de aynı anlayış içerisinde adaleti ve hukuk sistemimi savunmak durumundayız. Burada bugün yüzlerce Bilecikli var ama biliyorum ki binlerce ama binlerce Bileciklinin gönlü bizlerle beraber.İşte sırf bu tehdit, şantaj ve baskıdan dolayı buraya gelemeyip yüreği, düşüncesi, beyniyle bizle olan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bilecik’ten Maltepe Cezaevi’ne sevgili Milletvekili arkadaşıma selam olsun diyor, yanına kadar, Pazar gününe kadar bu yürüyüşün içinde bulunacağımızı bildiriyor, Sayın Enis Berberoğlu’nu da saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün ki yürüyüşümüzün birinci etabını Bilecik’te gerçekleştireceğiz.

Bilecik’ten sonra Kocaeli’nin Sapanca ilçesindeki büyük kortejimize katılacağız. Bizlerle bu yürüyüşe katılan sevgili hemşehrilerimize, gelen arkadaşlarımıza Cumhuriyet Halk Partili olup, Cumhuriyet Halk Partili olmayan, değerli hemşehrilerimize Milletvekiliniz olarak teşekkür ediyor, Bilecik Adalet Yürüyüşü ’nü başlatıyorum. Hayırlı olsun, hayırlı yolculuklar, Allah utandırmasın. Her türlü provokasyona karşı, her türlü tehdide ve her türlü baskıya karşı biz bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz.

Hiçbir provokasyona alet olmayacağız. Diyeceğimiz üç cümle var. Birincisi hak, ikincisi hukuk, üçüncüsü adalet olacak. Biz hak, hukuk ve adalet peşindeyiz. Herkese hak, hukuk, adalet istiyoruz. Tavrımız budur, bu tavrımızı yürüyüş boyunca hayata geçireceğiz ve sergileyeceğiz. Yürüyüşümüz hayırlı olsun diyorum.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.