DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

948 FİRMA KAZA RİSKLERİNİ DÜŞÜRMEK ZORUNDA

BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZA RİSKİ MİLYONDA 1’E DÜŞECEK

948 FİRMA KAZA RİSKLERİNİ DÜŞÜRMEK ZORUNDA

Üretim süreçlerinde tehlikeli kimyasal madde kullanan firmalara, büyük endüstriyel kaza riskini milyonda 1’e düşürme zorunluluğu geliyor. SEVESO Direktifleriyle ilgili güncellenen yönetmelik taslağının Temmuz 2018’de yayımlanması bekleniyor. İlk etapta 948 firma bu durumdan etkilenecek

Tehlikeli madde içeren kazaların önlenmesi ve kazaların insan ve çevre üzerindeki etkilerinin azaltılması için Avrupa Birliği tarafından kabul edilen SEVESO Direktifleri ile ilgili güncellemeler Türkiye’ye de geliyor. Güncellenen yeni yönetmelik taslağının Temmuz 2018’de yayımlanması bekleniyor. Üretim sürecinde tehlikeli kimyasal barındıran başta petrokimya, plastik, boya, kozmetik ve yalıtım malzemeleri sektörlerinden 421 üst seviye risk taşıyan ve 521 daha az risk grubunda olan firmalar güncellenen yönetmelikten etkilenecek.

Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Yönetmeliği Temmuz’da güncellenecek

Yangın, patlama, zehirli madde yayılımı gibi büyük endüstriyel kazalar, can ve mal kaybına ayrıca çevresel zararlara neden olabiliyor. Ülkemizde ilk olarak 2010 yılında yayımlanan sonrasında 2013 yılında güncellenen SEVESO Direktiflerini içeren Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelik kapsamında, tehlikeli kimyasal madde içeren firmaların kaza risklerini 10 binde 1’e düşürme zorunluluğu bulunuyor. Bu riski milyonda 1’e düşürecek tedbirlerin tanımlandığı güncel SEVESO Direktifleri ise ülkemizde Temmuz 2018’de yürürlüğe girecek.

A’dan Z’ye SEVESO anlatılacak

1976 yılında İtalya’nın Seveso kasabasında gerçekleşen büyük kazanın ardından, Avrupa Birliği tarafından benzer kazaların önlenmesi ve kontrolü amacıyla yürürlüğe giren Seveso Direktifleri tüm yönleriyle, Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’nde masaya yatırılacak. Türkiye’nin önde gelen kimya firmalarının üye olduğu Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sempozyum, 14-15 Mayıs 2018 tarihlerinde The Green Park Pendik Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Sempozyum, Temmuz 2018’de yürürlüğe girecek, güncellenen SEVESO Direktifleri öncesinde tüm detayların kamu, özel sektör, sivil toplum ve üniversite temsilcilerini buluşturan bir platformda tartışılmasını sağlayacak.

Firmaların güvenlik raporlarını hazırlamaları gerekiyor

SEVESO Direktiflerinin hem firmalar hem çevre hem de ülke ekonomisi için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Proses Emniyeti Sempozyumu Düzenleme Kurulu Sözcüsü ve Polisan Kimya Genel Müdürü Necati Bülent Hakoğlu, yönetmeliğe ilk etapta uyma zorunluluğu bulunan 948 firmanın güvenlik raporlarını ve acil eylem planlarını hazırlamaları gerektiğine dikkat çekti. Temmuz ayında yeni yönetmeliğin devreye girmesinin beklendiğini açıklayan Hakoğlu, firmaların her prosesinin en ince ayrıntısına kadar incelenmesini zorunlu kılan SEVESO için raporların hazırlanmasının iki yılı bulduğunu, bu nedenle firmaların bir an önce hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini bildirdi. Hakoğlu, bu konunun tüm detaylarıyla Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisinde tartışılacağının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.