DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

905 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ BİLECİK GEZİSİ

905 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ BİLECİK GEZİSİ

 

           Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında ilkokul 4. Sınıf öğrencileri Osmaneli, Bilecik, Söğüt ve Bozüyük’teki tarihi mekânları ziyaret ederek şanlı tarihini görerek öğreniyor.

            Bugüne kadar eğitim ve gençlere yönelik birçok alanda çalışma gerçekleştiren Bozüyük Belediyesi, eğitimde yeni bir hizmeti daha hayata geçiriyor. İlçe genelindeki okullarda eğitim gören tüm 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 905 öğrenciyi Bilecik tarihi ile buluşturuyor. Kaymakamlık, Bozüyük Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan “Bozüyük Gençliği Ecdadıyla Buluşuyor” protokolü kapsamında düzenlenen Bozüyük Belediyesi kültür turları başladı. Bozüyük Belediyesi kültür turları kapsamında öğrenciler profesyonel rehberler eşliğinde Osmaneli Tarihi Evleri, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi, Dursun Fakıh Türbesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi ve Metristepe Zafer Anıtı’nı ziyaret ederek tarihlerini öğreniyorlar. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen kültür turlarında öğrencilere kahvaltı ve öğle yemeği ikramında bulunulurken rehberlik hizmeti de ücretsiz olarak sunuluyor.

            “Bozüyük Gençliği Ecdadıyla Buluşuyor” etkinliği ile gerçekleştirilen Bozüyük Belediyesi Kültür Turları’na katılan ilkokul 4. Sınıf öğrencileri sabah erken saatlerde yola çıkarak gün boyu yaptıkları ziyaretlerin ardından öğrendikleri bilgilerle evlerine döndüler. Tatlı bir yorgunluk ve güzel bir gün geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ederek “bizleri hiçbir zaman unutmayan, bizim için çok kıymetli hizmetler gerçekleştiren Başkan abimize çok teşekkür ediyoruz. Bu gezi bizim için çok faydalı oldu. Gün boyu hem eğlendik, hem de tarihimizi yerinde görerek öğrendik” dediler.

Öğrencilerin yakın bölgelerde bulunan tarihi mekânları ve kişileri tanımaları, değerlerini anlamaları ve özümseyip geleceğe taşımaları amacı ile düzenlenen ve 11 Mayıs 2018 Cuma günü sona erecek olan Bozüyük Belediyesi kültür turları Bilecik gezilerinden ilçe genelinde eğitim veren 17 ilkokuldan toplam 905 öğrenci faydalanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.