DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

86 YAŞINDA BACAĞINI VE KALBİNİ GERİ KAZANDI

86 YAŞINDA BACAĞINI VE KALBİNİ GERİ KAZANDI

86 yaşında 3 çocuk annesi olan Naciye Baydar, bir akşam evinde örgü örerken oturduğu yerden kalkmak istedi fakat sol ayağını hissetmediğini fark etti. İlk başta ayağının uyuştuğunu sanan Baydar, çok ciddi bir kalp rahatsızlığı ile karşı karşıyaydı. Bacağının kesilme tehlikesi olan Naciye Baydar Memorial Antalya Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun ardından hem bacağını hem de kalp sağlığını geri kazandı.

Felç olduğunu sandı

Naciye Baydar’ın ayağında ilk başta bir uyuşma hissi oluştu. Ardından sancı şeklinde ağrılar başladı ve gün boyu sürdü. Koltuğundan kalkmaya çalıştığında ayağının tutmadığını ve boşlukta sallandığını görünce felç olduğunu sanarak korktu. Namaz saati geldiği için, sekerek banyoya gitmeyi denedi fakat çok zorlandı ve koltuğuna geri oturdu. Artık ağrılar dayanılmaz hale gelmeye başladığında, aynı şehirde yaşayan kızı Gülçin Baydar’ı gece yarısı arayarak iyi olmadığını söyledi.

Bacağı kesilebilirdi

Naciye Baydar’ın kızı Gülçin Baydar, apar topar annesinin evine geldi ve ayağının halini görünce panik içinde bir çare aradı. Çünkü Naciye Baydar’ın ayağı morarmaktan siyahlaşmış ve şişmişti. Hemen ambulans çağıran kızı Gülçin Baydar, annesini en yakın hastaneye götürdü. Kaldırıldığı hastanedeki doktorlar herhangi bir müdahale yapamayınca, kızı Gülçin Baydar annesinin hayatını kaybettiğini sanarak paniklemeye başladı. Hemen annesinin Memorial Antalya Hastanesi’ne sevkini isteyen Baydar, Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Gürhan Günay’ı arayarak durumunu anlattı. Şikayetlerin kalpten kaynaklanabileceğini söyleyen Uz. Dr. Günay, doğru zamanda müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Ameliyatsız tedavi şansı doğdu

Gittiği ilk hastanede çok ağır ağrı kesiciler yapılmış olmasına rağmen Naciye Baydar’ın şikayetleri geçmedi. Memorial Antalya Hastanesi’ne getirildiği zaman; Uz. Dr. Gürhan Günay, geceden sabaha kadar bir süre geçtiği için geç kalındığını, sol bacağın kesilme ihtimali olduğunu, daha önce kalp ameliyatı geçirdiğinden durumun ciddi olduğunu ancak yetini anjiyo yapılarak damarın açılıp tedavinin başarıyla tamamlanabileceğini belirtti.

Açık ameliyat yerine girişimsel işlem yapıldı ve yeniden hayata döndü

Uz. Dr. Günay, Baydar’ı muayene ettiğinde şikayetin sol bacak damarında meydana gelen ani tıkanıklık nedeniyle olduğunu gördü ve hastayı hemen anjiyo laboratuvarına alarak girişimsel kardiyolojik işlemlere başladı. 2 saat süren anjiyo sonrasında bacak damarındaki tıkanıklığı açmayı başaran Uz. Dr. Günay, “Naciye Hanım’ın 85 yaşında olması bizim için büyük bir risk faktörüydü. Hastaya açık ameliyat yapılsaydı riski çok daha artacaktı. Sıklıkla karşılaştığımız bu rahatsızlıkları girişimsel işlemlerle çözerek hastalarımıza konfor sağlıyoruz. Naciye Baydar için de riski daha az olan bu yöntemi tercih ederek, hem hastamızın bacağını hem de kendisini kurtarmış olduk” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.