DOLAR
32,5975
EURO
35,0012
ALTIN
2.451,45
BIST
9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Başladı

736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Başladı

736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, protokol üyelerinin Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başladı.

 

Türbe ziyareti sonrasında Halk Eğitim Merkezi Resim Sergisi açılışının yapıldığı etkinlikler daha sonra  Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenen tören ile devam etti.

 

Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından çelenk sunumu ile devam eden programda Türk Büyükleri adına Kur’an-ı Kerim okundu ve dua yapıldı.

 

Kocaeli Halk Oyunları ekibinin Karadeniz yöresine ait folklor gösterisinin ardından Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Türk Büyükleri Anıtının bulunduğu alanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarın erken saatlerde toy geleneğinde olan bir programın yer aldığını belirterek, ” Yörüklerin karşılanması, hoşgeldiniz konuşmalarının yapılması, ardından diğer saha etkinlikleri, cirit, Karakucak güreşleri, folklor gösterileri, yörüklerimizin çadırlarında sergileyecekleri etkinlikler gibi gün boyu etkinlikler devam edecek. Akşam Orhan Hakalmaz konserimiz var. Jandarma Komutanlığı Bandosunun gösterisi var. Mehteran’ın gösterileri var. Pazar günü de sabah Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle birlikte devlet törenimiz gerçekleşecek. Tüm Bileciklileri, yöre halkını, Türkiye’nin dört bir yanından, Anadolu’nun dört bir yanından gelecek tüm misafirlerimizi burada görmek istiyoruz, herkesi Söğüt’e davet ediyoruz.” diye konuştu.

 

Törenin ardından Ertuğrul Gazi Türbesi bahçesine geçen protokol üyeleri, geleneksel şifalı pilav ikramı için kurban kesimine katıldı. Akabinde Bilecik Belediyesi Kayı Obasını ziyaret eden protokol üyelerine çeşitli ikramlar yapıldı. Ayrıca Bilecik Belediyesine bağlı ekipler tarafından alan sürekli gül suyu ile yıkandı.

 

Şenliklerin açılışına Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2.  Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel,  AK Parti  Bilecik  Milletvekili  Halil Eldemir,  Söğüt Belediye Başkanı  Halil Aydoğdu, Vali Yardımcısı ve  Söğüt Kaymakam Vekili  Burhan Terzioğlu, kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.