DOLAR
32,5555
EURO
34,8891
ALTIN
2.431,20
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BOZÜYÜK’TE COŞKU İLE KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BOZÜYÜK’TE COŞKU İLE KUTLANDI

Bozüyük’te coşku ile kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda başladı.

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat GÜNHAN, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yasin YANAR, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler , Şehit ve Gazi aileleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Protokol mensupları tarafından Atatürk Anıt’ına çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende konuşan Bkm. Üsteğmen Serdar KIVRAK Kurtuluş Savaşı hakkında bilgi vererek; “Her safhası düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş, zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşlar, Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha tespit eden büyük bir eserdir. Bu eser, Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. Böylece ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da çok güç şartlarda Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sonuçlanmıştır. Bu zafer; Türk milletinin, her türlü zorluk ve mahrumiyet içinde nedenli büyük başarılar elde edebileceğini göstermiş, tüm dünya milletlerine bir kurtuluş ümidi olmuştur” dedi. Konuşmanın ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ile devam eden törende Halk Eğitimi Merkezi müzik eğitmenleri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenler Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından sunulan folklor gösterisinin akabinde yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Daha sonra tüm protokol üyeleri Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’ne geçerek burada düzenlenen resepsiyonda Kaymakam Hasan YAMAN tebrikleri kabul etti. Resepsiyonun ardından İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerimiz için dualar edildi ve anıt mezarlara karanfil bırakıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.