DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

26 Yıl İdam Sırası Bekledi Sonunda

26 Yıl İdam Sırası Bekledi Sonunda

Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisiana eyaletinde 1983 yılında 56 yaşındaki Isadore Rozeman isimli bir mücevher ve saat ustası öldürüldü.

Rozeman’ın işlerini yaptığı Glenn Ford cinayetten yargılandı. Ancak mahkeme Ağustos 1988’de Ford’u birinci derece cinayetten sorumlu buldu ve idam cezası verdi.

Ford, 26 yıl idam sırasında bekledi. Ancak Rozeman cinayeti hakkında yeni deliller ortaya çıktı. Cinayet silahı ve saatiyle ilgili polis raporunda ve bir kişinin verdiği ifadede hatalar tespit edildi.

Mahkeme 64 yaşındaki Glenn Ford hakkındaki suçlamaları ve idam cezasını kaldırdı. Çeyrek asır korkuyla idam cezasının infaz edilmesini bekleyen Ford, hapis çıktı.

Louisiana eyaleti yasaları gereği Frod, hapishanede yattığı yıllar için 250 bin ve yaşamında kaçırdığı fırsatlar için 80 bin dolar olmak üzere 330 bin dolar tazminat alacak.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.