DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

5 MAYIS DÜNYA EBELER HAFTASI

Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır ve sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır. Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile, toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır.

Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için, dünyada ve ülkemizde her yıl 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz ebelerinin yükselen sesi olarak çalışmalarını sürdüren Ebeler Derneği, bu yıl Dünya Ebeler Günü’nü, “Doğum kadının bilgeliğidir” teması ile kutlamakta ve giderek azalan normal doğuma dikkat çekmeyi planlamaktadır.

Uluslar arası ebelik felsefesine göre; doğum, normal fizyolojik bir süreçtir ve kadın, ailesi ve toplum için önemli anlamlar taşıyan, etkileyici bir deneyimdir. Ülkemizde sezaryen doğum, Dünya Sağlık örgütü’nün önerdiği oranların çok üstünde seyretmektedir. Kadınları sezaryen tercihine yönelten, nedenlerin başında ise, doğum korkusu gelmektedir. Oysa tıbbi açıdan herhangi bir risk yoksa, anne ve bebek için en sağlıklı doğum yöntemi normal doğumdur ve doğumda ağrıyla baş etmenin pek çok yolu vardır. Bu noktadan hareketle, öncelikle kadın ve aile sağlığının korunması ve yükseltilmesi misyonu ile çalışan ebelerimizin, normal doğum konusunda sorumluluk bilinci oluşturması zorunluluk halini almıştır.

kaynak:turkebelerderneği

5_mayis_dunya_ebeler_gunu_h768

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.