DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

2019 YILI ŞERBETÇİOTU FİYATI BELİRLENDİ

Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçi otunun kilogram başına alım fiyatı 11,50 lira olarak belirlendi.

Ülkemizde sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçiotu bitkisi ilaç sanayisinde, içecek sanayisinde, ekmek mayası ve alternatif tıp alanında kullanılmaktadır. 1967 yılından beri her yıl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  koordinatörlüğünde düzenlenen Şerbetçiotu Teknik Komite toplantısı düzenlendi.

Vali Bilal Şentürk’ ün başkanlık yaptığı toplantıya, Kaymakam Fatih Kurt, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hasan Bingöl, İlçe Müdürü Hasan Çevik, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, Ot-Gül Şerbetçiotu Kooperatifi Başkanı Zafer Kozpınar, ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı.

Ziraat mühendislerinin hazırladığı maliyet araştırması raporundaki maliyet sonuçlarına esasen başlayan pazarlıklarda, Vali Şentürk ve Komisyon Üyeleri , Anadolu Grubu yetkililerinin kilogram başına 10 lira olarak verdikleri fiyata az olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

İtiraz üzerine 2019 yılı şerbetçiotu fiyatları, “Brewers gold”, “Provesgot”, “Erciyes”, “Ege” ve “Pazaryeri” cinslerinde 11,50 lira, “Aroma” cinsinde ise 11,75 lira olarak belirlendi. Ayrıca Önümüzdeki iki yıl boyunca şerbetçi otuna yapılacak zamlar da şimdiden belirlenerek, TÜFE+2 puan olarak anlaşmaya varıldı.

Geçen yıl 60 kuruş olan makine ile toplama ücretinin ise alıcıların yapacağı gider maliyetinden sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.