DOLAR
32,5709
EURO
34,9658
ALTIN
2.445,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

1800 Yıllık Dongyang Kenti Türk Misafirlerini Büyüledi

1800 Yıllık Dongyang Kenti Türk Misafirlerini Büyüledi

 “İpek Yolu’nda Çin-Üreten Çin” etkinliğinin sekizinci gününde Türk medya temsilcileri Çin’in ünlü turizm kentlerinden Dongyang’da tarihi ve turistik cazibe merkezlerini ziyaret etti.

Zhejiang eyaletinin merkezinde bulunan Dongyang’da konukların ilk durağı Ming ve Qing Hanedanlığı dönemlerinden kalma yapı gruplarından oluşan tarihi Lu Köşkü oldu. Dongyang kentinin doğu kapısında yer alan Lu Köşkü 1456-1462 yıllarında yapıldı. Çin’de halk arasında söylenen “kuzeyde Yasak Kent, güneyde Lu Köşkü” sözü, köşkün önemini belirtiyor. Lu Köşkü, antik yapı uzmanları tarafından “uluslararası niteliğe en çok sahip doğu köşkü” olarak adlandırılıyor.

Lu Köşkü, 1988 yılında Ulusal Arkeolojik Yapıları Koruma Listesi’ne ve 2008 yılında Ulusal Maddi Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne girdi. Lu Köşkü girişindeki anıt kapılarda, kuşaklar boyu köşkün sahibi olan Lu ailesi fertlerinin isimleri yer alıyor. Lu Köşkü, diğer güneydeki ev ve konaklardan farklı olarak, kuzeydeki yapılar gibi gizemli bir yapısal düzene ve etkileyici süslemelere sahip.

Çin Uluslararası Radyosu ve Çin’in Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında misafirler, daha sonra yeniden inşa edilen meşhur Yuanmingyuan Sarayı’nı gezdi.

Qing Hanedanlığı’nda 6 nesil boyunca imparatorların ülkenin tüm gücünü kullanarak 150 yılda inşa ettiği Yuanmingyuan Sarayı, 1860 yılında İngiliz-Fransız askerler tarafından yıkıldı. Hengdian Grubu Kurucusu Xu Wenrong, yurtseverliği ve sorumluluğu ile o güzel sarayı ve manzarasını 5 yıl içinde yeniden canlandırdı. Bire bir ölçülerde yapılan bu yeni saray, orjinaline yüzde 84 oranında benzemektedir. 105 bahçesi olan yeni sarayın kurulu olduğu alanda, Batı ve Çin kültürleri bir arada yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.