DOLAR
32,5975
EURO
35,0012
ALTIN
2.451,45
BIST
9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI FATİH BAKICI VATANDAŞLARI 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE DAVET ETTİ

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI vatandaşları 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü etkinliklerine davet etti.

Bozüyük Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümü nedeni ile çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz günü yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek vatandaşları etkinliklere davet eden Belediye Başkanı Fatih BAKICI “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı bağrından çıkardı” dedi. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Türk Siyasi Tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kaldığını belirten Başkan BAKICI  “düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı bu asker görünümlü üç beş haramzade aziz milletimize reva gördü. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. 15 Temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimisi şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimisi arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk… Kimisi hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şahadet şerbetini içti. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratıldılar. Şu anda da adaletimiz karşısında hesap veriyorlar” dedi. Artık Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini ve ülkenin 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Başkan BAKICI “15 Temmuz ruhunu tekrar yaşamak ve yaşatmak için, birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana göstermek için; Şehitlerimiz için duaya, istiklalimiz için nöbete duruyoruz. Tüm hemşehrilerimi 15 Temmuz günü saat:20.15 te 15 Temmuz Şehitler Parkımızın açılış törenine, ardından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştireceğimiz programlarımıza, Aykut KUŞKAYA Konserine ve Demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Bozüyük Belediyesi etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda tutulacak gece nöbeti ve 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı’nın açılışı yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.