DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
ALTIN
2.425,95
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kurban Satış Yerleri Gezilerek İncelemelerde Bulunuldu

Kurban Satış Yerleri Gezilerek İncelemelerde Bulunuldu

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcımız Erkal GEDİKLİ, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Görevlisi Zir. Müh. Ayşin YARDIMCI ve Bilecik Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Danışmanı Gönül AY ile yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde satış yerlerini gezerek kurbanlık hayvanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İl Müdürümüz YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Bilindiği üzere, ülkemizde sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanlar küpelenerekTürkvet’te kayıt altına alınmakta, mevcut kayıt sistemi vasıtasıyla hayvanların hareketleri ve hastalıkları izlenebilmektedir. Kayıt sisteminde kayıt altına alınan hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Bakanlığımızca https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası hazırlanarak kullanıma açılmış ve söz konusu adresten hayvanın küpe numarası girilerek hayvan bilgileri sorgulanabilmektedir.

Kurbanlık hayvan sayımız il genelinde yeterli olup vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır. Sahada veteriner arkadaşlarımızı görevlendirdik.
Hayvanların sağlık durumu önemli, mutlaka kulak küpeleri olması gerekir, pasaportları olması,herhangi bir hastalıktan şüphelenme halinde ise vatandaşımızın bize ulaşmaları gerekir. Hem bu ibadeti dini açıdan da önemseyerek sağlıklı hayvan kesilmesi, büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurmuş, küçükbaş hayvanların 1 yaşını mutlaka doldurmuş, belli uzuvlarının tam olması gerekir. Veteriner hekim arkadaşlarımız sürekli sahada olacaktır. Herhangi bir sıkıntı olduğunda da müdahale ediyoruz.
İlimizde geçici kurban kesim yerleri ile geçici kurban satış yerleri kurulmuştur. Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında İl Müdürlüğümüz veteriner hekimlerince denetimler yapılmaktadır. Kurban Bayramı süresince de nöbetçi veteriner hekimlerimiz görevlendirilmiştir.İlimizde izin alan kurban kesimhanelerimizmiz ve mezbahanelerimizde kesilen hayvanların kulak küpeleri biriktiriliyor ve bize teslim ediliyor. Vatandaşımız kendi evinin bahçesinde kesiyor olabilir. Onlarda mutlaka o küpeleri bize bildirmeli ki biz o hayvanları sistemden düşebilelim.
Kurban pazarında üreticilerimiz ile sohbet eden Müdürümüz YILDIZ bu yıl Bilecik çiftçimizin tarım ve hayvancılıkta genel itibarı ile yüzünün güldüğünü görmekten mutluyum.Kurban Bayramlarının üreticimiz açısından da ayrı bir önemi var. Çünkü bir yıl boyunca beslediği kurbanlığını değerlendirmek için önemli bir bayram.Tüm İslam Aleminin, Milletimizin, Bilecik halkının, özellikle çiftçilerimizin ve kurum çalışanlarının yaklaşan Kurban Bayramını kutluyorum. İnşallah birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve huzur içerisinde sevdiklerimizle bir bayramı yaşamış oluruz.” dedi.
img_0096

img_0034

img_0074

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.