DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kadın Çiftçi Eğitimlerinin İlk Ayağı Kurtköy’de Tamamlandı

İl Müdürlüğümüz; Gıda, Tarım hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında “14 Mayıs 2012 tarihinde Kadın Çiftçi Eğitimi’’ işbirliği protokolü çerçevesinde verilecek olan “Kadın Çiftçi Eğitimleri”nin ilk ayağını Merkez ilçeye bağlı Kurtköy’de tamamladı.

Protokol kapsamında ilimizde yapılacak eğitimlerle kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi ve özgürlükleri vb. konularda bilgilendirmek, sosyal güvenlik konusunda farkındalık yaratmak ve bunları kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır.

Kurtköydeki eğitim programının son gününde İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Gerek dünyada, gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınlar oynamakta ve tarımda çalışanların %50’den fazlasını da kadın çiftçilerimiz oluşturmaktadır. Kadın çiftçilerimize modern tarımı öğretemezsek, tarımda verimliliği yakalayamayız.

Kadın çiftçilere verilecek eğitimler; bir kadını eğitmek bir aileyi eğitmektir anlayışıyla, eğitim yapılacak köyün tarımsal ve ev ekonomisi alanındaki sorun ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tespit edilmiştir. Bunun yanında programımızda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitimcilerinin de ele alacağı toplumsal cinsiyet ve kadın ve kişi hak ve hürriyeti gibi konular yer almaktadır.

Buradan öğrenmiş olduğunuz bilgileri gelecekte uygulamaya koyarak tarımsal üretimde ve kazancınızda artış sağlaması temennisinde bulunarak, kursa olan ilgi ve katılımınızdan dolayı da sizlere ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

19-26 Kasım tarihlerinde Kurtköy’de yapılan eğitim programı Merkez Kızıldamlar köyümüzden sonra Bozüyük ve Söğüt ilçelerimizde yapılarak 30 Aralıkta tamamlanacaktır. Eğitimlerin bitmesinin ardından İl merkezinde tüm eğitime katılanlara sertifikalarının verileceği törenle güzel maratonumuz sonlanacaktır.

Eğitimler Kırsal Alanda Kadın Çiftçi konu sorumlusu İl Müdürlüğümüz Sosyoloğu Gülşah AYTEKİN ve Ziraat Mühendisi Nur İŞLER tarafından organize edilmiştir.

IMG_3328 IMG_3356 IMG_3299 IMG_3312

IMG_3413

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.