DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OTOGAR’A PARK DÜZENLEMESİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mevcut otogar alanına yeni düzenlemeler getirildi.

Şehrin büyümesi ve gelişmesi ile Otogar içindeki araç yoğunluğunun da artmasından dolayı Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalini, halkımızın ve otogar esnafının daha rahat ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler ve uygulamalar geliştirildi.

Bu kapsamda; Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline, 10 dakika duraklamalı misafir otoparkı, otogar peron izni olan araçlar için yapılan minibüs ve küçük otobüs park alanı, büyük otobüs park alanı belirleyici şerit çizgi ve tabelalar ile ayrıldı. Ayrıca Otogar içindeki işleyişi bozacak parkları önlemek amacıyla belirli alanlara park yasağı getirildi.

Misafir Otoparkında araç bekleme süresi olan 10 dakika aşan duraklama ve beklemelerde Otogar üstü olarak bilinen büyük otopark alanında uzun süreli park yapabilecekleri bildirildi.

Vatandaşların ve otogar esnafının yol işgaline ve gecikmemelere maruz kalmamaları adına yapılan bu güzel uygulama mevcut Otogar zabıtasının da denetimi altında sağlanacak.

Uygulama kapsamında düzeni sağlamak amacı ile 10 dakikayı geçen misafir otoparkındaki beklemelerde, park yasağı tabelası olan yerlere yapılan parklarda, Otogarda  yolcu taşımacılığı yapan ticari araçların kendilerine  tahsis edilen alanlar dışında yapılan parklara, otogar içinde ulaşımı olumsuz etkileyen  ve düzenlemelere aykırı hareket eden araç ve kişilere 1608 sayılı Kanunun 1. maddesi gereği 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi hükmüne göre idari yaptırım uygulanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Erdem Tetik ‘’ Halkımızdan gelen istekler ve Otogardaki yolcu taşımacılığı yapan esnaflarımızın talepleri üzerine, Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi park sorunlarından dolayı meydana gelen olumsuz olayların önüne geçebilmek ve terminalimizi daha verimli kullanabilmek için belirli düzenlemelere gidilmiştir.

Bilecik Belediyesi Belediye Yasakları ve Kurallarına İlişkin Yönetmeliğin 16. maddesinin 2. fıkrasında; “Terminalin nizam ve intizamını korumak maksadıyla Belediye Başkanlığının alacağı karara yazıhane sahipleri, işletmecileri, işletme çalışanları ve vatandaşlar uymak zorundadır.” denilmekte olup,       halkımızın ve esnafımızın da bu uygulamaya duyarlı davranarak bize yardımcı olmalarını rica ediyoruz’’ dedi

 

zabıta otogar (2) zabıta otogar (12) zabıta otogar (14) zabıta otogar (17) zabıta otogar (21)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.