DOLAR
32,5021
EURO
34,7759
ALTIN
2.491,03
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL SERVİSLERİ DENETİMİ

BİLECİK BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN OKUL SERVİSLERİ DENETİMİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğinde okul servislerinde kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Çocuklarımızın ulaşımda güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı.

Başta çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler,  okul servis araçlarında  araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, araç içinin temizliği, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı ‘Dur’ lambasının bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Araç yaşı, araç bakım onarım takip formu, iç dizaynı ve malzemelerin yapısının denetlendiği incelemelerde ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığı incelendi.

Sürücü ve rehber görevlilerine uyarıların ve bilgilendirmelerin yapıldığı denetimde ayrıca sürücülerin yaşı, sahip oldukları sürücü belgeleri, yurt içi taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesi, sürücülerin sağlıklı olduklarını gösteren Psikoteknik belgesi, bedeni olarak sağlıklı olduklarını gösterir belge, adli sicil kaydı belgeleri ve gerekli diğer dökümanların olup olmadığı incelendi.

Denetimler kapsamında ayrıca, ilköğretim ve ortaöğretim için araçta rehber öğretmen bulunması, aracın 12 yaşından büyük olmaması, cam ve pencerelerinin sabit olması, koltuklarda emniyet kemeri bulunması, araç koltuklarının yırtık olmaması gibi kurallar incelendi.

ZABITA MÜDÜRÜ TETİK:

”AMACIMIZ, ÇOK SEVDİĞİMİZ YAVRULARIMIZIN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ULAŞIM HİZMETİ ALMASIDIR”

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, gerçekleştirilen denetimler hakkında yaptığı açıklamada, ”Amacımız, çok sevdiğimiz yavrularımızın sağlıklı ve güvenli bir ulaşım hizmeti almasıdır” ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

”2016-2017 eğitim öğretim dönemimiz başladı. Bizler de Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğinde, okullarımızdaki servis araçlarını denetledik. Birçok hususu göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiğimiz bu denetimler kapsamında, öğrencilerimiz ve trafiğin güvenliği için aradığımız belli şart ve kriterler var. Buradaki amacımız, canımızdan daha çok sevdiğimiz çocuklarımızın ev ile okul arasında daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamasıdır. Şu anda okulların yeni başlamış olması nedeniyle araç sürücülerine var olan eksiklikleri noktasında belli bir süre veriyoruz. Daha sonra bu eksiklikleri tamamlayarak, Zabıta Müdürlüğümüzden Özel Servis Aracı İzin Belgesini alıyorlar ve bu izin belgesi ile taşımacılığına devam edecekler. Biz, yeni eğitim ve öğretim döneminin çocuklarımız ve aileleri için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah çocuklarımız ve aileleri bu dönemi sağlık ve sıhhat içinde kazasız bir şekilde tamamlarlar ve yeni döneme kavuşurlar” ifadesini kullandı.

 

ekran-alintisiio dsc_7785 ekran-alintisiggg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.