DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
18°C
Bilecik
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

”Yüzde Yüz Milli Düşünce Yüzde Yüz Yerli Üretim” konferansı

Bilecik’te ”Yüzde Yüz Milli Düşünce Yüzde Yüz Yerli Üretim” konferansı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Bilecik’te katıldığı “Yüzde Yüz Milli Düşünce Yüzde Yüz Yerli Üretim” konulu konferansta, ülkenin dışa bağımlılığının azaltılması gerektiğinin altını çizerek,  “Türkiye’nin kendi öz potansiyeliyle neler yapabileceğini gençlerimize anlatmak lazım” dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda düzenlenen konferansa, Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurgül Özbay, Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay, Genel Sekreter Ertuğrul Karatay, kurum müdürleri ve üniversite çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’de dışa bağımlılığında ilerleme olmadığını aksine bir azalma olduğunu kaydederek, dışa bağımlılığı azaltmak Türkiye’nin kendi öz potansiyeliyle neler yapabileceğini gençlere de anlatmak, yapılanları ve yapılabilecekleri anlatmak, onlara karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için zaman, zaman üniversitelerde toplantılar yapıldığını söyledi.

Bu toplantılarda karşılıklı çok değişik fikirlerin doğduğunu dile getiren Türkmenoğlu, konferans verecek ekibin bu tür organizasyonlarla Türkiye’de yetenek avına çıktığını ve  enerjiyi sinerjiye çevirme anlamında güzel toplantılar yapıldığını ifade etti.

Konya Selçuk Üniversitesinde Biyokimya, Fizik ve çok farklı bölümlerden arkadaşların oluşturduğu bir grubun çeşitli araştırmalar yaptığını ve çok güzel işler yaptığını anlatan Türkmenoğlu şöyle devam etti:

Türkiye’nin enerji noktasından dışa bağımlılığını tamamen bitirecek, hayata geçirecekleri projeler var . Onların oradaki bu enerjiyle ilgili çalışmalarında aldıkları patentlerde de bu bölgeye ait yerel zenginliklere dair çalışmalar yapmışlar. Onlarda herhalde yakın dönemde ulusal basına da yansır. Bu gençlerimiz üniversiteyi yeni bitiren doktorasını bitiren lisansını yapan gençlerimiz bu sadece bir örnek daha çok farklı şeyler var. Güzel şeyler çıkıyor.

Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay, Genel Sekreteri Ertuğrul Karatay da konferans verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.